Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Βρείτε αν το iPhone σας έχει καλό ή κακό επεξεργαστή Α9

Τα νέα iPhone 6s κυκλοφορούν με δύο διαφορετικούς επεξεργαστές A9 με διαφορετική κατανάλωση και θερμοκρασία λειτουργίας μεταξύ τους.
Όπως αρχίζει να γίνεται φανερό, τα νέα iPhone 6s και 6s Plus δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους. Κατασκευάζονται με δύο διαφορετικές εκδόσεις του επεξεργαστή Α9 και η μία τείνει να μειώνει σημαντικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Όπως έχει γίνει γνωστό από το Chipworks και έχει επιβεβαιωθεί μέσα από teardown των συσκευών, τα iPhone 6s διατίθενται με δύο διαφορετικές εκδόσεις του επεξεργαστή Α9. Μία έκδοση κατασκευάζεται από την Samsung με λιθογραφική μέθοδο 14nm, ενώ η άλλη από την TSMC με λιθογραφική μέθοδο 16nm. Το μέγεθος του A9 chip που κατασκευάζει η Samsung είναι λίγο μικρότερο από αυτό του ...
A9 chip της TSMC.

O πιθανότερος λόγος που η Apple έχει χρησιμοποιήσει A9 chip από διαφορετικούς κατασκευαστές είναι για να μειωθούν οι κίνδυνοι για εκπρόθεσμες παραδόσεις συσκευών και να εξασφαλιστεί –όσο είναι δυνατό από την Apple– η ομαλή και έγκαιρη τροφοδοσία της αγοράς με συσκευές.
Όμως, τα δύο chip δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, παρότι στα benchmarks επιτυγχάνουν ίδιες βαθμολογίες επιδόσεων. Εκεί που διαφέρουν τα A9 chip των Samsung και TSMC είναι η κατανάλωση ενέργειας. ¨Όπως έχει γίνει γνωστό σε forum, αλλά και σε κινέζικα website, τα iPhone 6s με επεξεργαστή από την TSMC παρουσιάζουν δύο ώρες μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους με βάση το Geekbench battery test, ενώ την ίδια στιγμή ζεσταίνονται λιγότερο.
Στην χρήση, οι διαφορές στην αυτονομία των συσκευών μπορεί να είναι μικρότερές ή μεγαλύτερες και αυτό εξαρτάται από τη χρήση που γίνεται.
Αν θέλετε να μάθετε ποιο από τα δύο A9 chip φοράει το iPhone 6s που μόλις αποκτήσατε, ή όταν το αποκτήσετε μέσω λίστα αναμονής, ο ευκολότερος τρόπος είναι το app.....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com