Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Facebook:Δωρεάν Internet στην Αφρική μέσω δορυφόρου

δωρεάν Internet στην Αφρική ΑφρικήΤο Facebook σε συνεργασία με την Eutelsat εργάζεται για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών διαδικτύου σε απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής, ξεκινώντας από το 2016.

Οι δύο εταιρείες εργάζονται πάνω στην οικοδόμηση ενός δορυφορικού συστήματος υψηλής απόδοσης, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο δορυφόρου Spacecom ΑΜΟS-6 της Eutelsat.
Όντας προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, το εξελιγμένο δορυφορικό σύστημα θα καλύπτει μεγάλα τμήματα της...
υποσαχάριας Αφρικής.
Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος του project Internet.org του Facebook, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet, σε ανθρώπους που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.
Ενώ πολλοί έχουν επικρίνει το Internet.org ως ένα μέσο προσέλκυσης νέων χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο, ας μην ξεχνάμε ότι το project της εταιρείας επιτρέπει σε ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να διαβάζουν ειδήσεις, να λαμβάνουν πληροφορίες για τον καιρό, και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους.
Τον περασμένο Ιούνιο, το Facebook ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά του να φτιάξει τον δικό του δορυφόρο, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους ανάπτυξης. Το φημολογούμενο κόστος άγγιζε περίπου το 1 εκατομμύριο δολάρια, κάτι που τελικά συνέβαλε στη ματαίωση του έργου.
“Η αποστολή του Facebook είναι να συνδέσει τον κόσμο και πιστεύουμε ότι οι δορυφόροι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κυριότερων εμποδίων που περιορίζουν τη διασύνδεση των ανθρώπων της Αφρικής”, δήλωσε ο Chris Daniels, αντιπρόεδρος της Internet.org. “Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Eutelsat για το έργο αυτό και διερευνούμε νέους τρόπους για τη χρήση δορυφόρων με σκοπό τη διασύνδεση των ανθρώπων στις πιο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr