Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Νόμπελ Φυσικής

Ο Ιάπωνας Τακαάκι Καγίτα και ο Καναδός Αρθουρ ΜακΝτόναλντ τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2015, ανακοίνωσε η Επιτροπή του Βραβείου για τις εργασίες του επί των νετρίνων, των στοιχειωδών σωματιδίων.
Οι δύο επιστήμονες βραβεύονται "για την ανακάλυψη των ταλαντώσεων των νετρίνων, που δείχνουν ότι τα νετρίνα διαθέτουν μάζα" και επιτρέποντας με τον τρόπο αυτόν την κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας της ύλης και την ....
καλύτερη γνώση του σύμπαντος, εξήγησε η επιτροπή.
"Η ανακάλυψη οδήγησε στο μεγάλης σημασίας συμπέρασμα ότι τα νετρίνα, που εθεωρείτο ότι δεν διαθέτουν μάζα, τελικά έχουν, αν και ισχνή, μάζα", γράφει στην αιτιολόγηση της απόφασής της η Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ, κάνοντας λόγο για "ιστορική ανακάλυψη".
Στοιχειώδες σωματίδιο της ύλης, με τις ιδιότητες του φαντάσματος ή του χαμαιλέοντα, το νετρίνο είναι ένα δισεκατομμύριο φορές περισσότερο παρόν στο σύμπαν από κάθε ένα από τα στοιχεία του ατόμου, όμως ο εντοπισμός του παραμένει απίστευτα δύσκολος.
Το νετρίνο, που ιντριγκάρει τους φυσικούς από τη δεκαετία του '60, δεν διαθέτει ηλεκτρικό φορτίο, πράγμα που του επιτρέπει να γίνεται φάντασμα διαπερνώντας την ύλη.
Επί 10 δισεκατομμυρίων νετρίνων που διασχίζουν τη....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr