Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Φορτίστε το κινητό με μανιτάρια!

Προς το αύριοMε τη βοήθεια των... μανιταριών θα φορτίζουμε σε λίγο τα κινητά μας, σύμφωνα με τους αμερικανούς ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και συγκεκριμένα από το Κολέγιο Μηχανικής Riverside Bourns. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας, οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα νέο είδος ανόδου (-) μπαταρίας ιόντων λιθίου από φλούδα... μανιταριών πορτομπέλο. Σύμφωνα με τους ίδιους, το νέο είδος «πράσινης» μπαταρίας είναι οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ η μαζική παραγωγή της θα ήταν παιχνιδάκι.
Οι επιστήμονες επέλεξαν τα μανιτάρια.... λόγω της πορώδους σάρκας τους. Κάτι τέτοιο, εξηγούν, επιτρέπει τη ροή αέρα ή υγρού στοιχείου, ανοίγοντας με την πάροδο του χρόνου νέες διόδους (πόρους) και χαρίζοντας έτσι στις μπαταρίες με τον καιρό μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση.

«Χάρη σε αυτά τα υλικά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων του μέλλοντος όχι μόνο δεν θα μειώνεται, αλλά αντίθετα θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα ενεργοποιούνται νέοι, "τυφλοί" πόροι εντός του δικτύου των ινών άνθρακα» εξηγεί ο ερευνητής Μπρέναν Κάμπελ.

Δίσκος... μεταφοράς
Ονομάζεται WalkCar και υπόσχεται να μας γλιτώσει από τον «πονοκέφαλο» του μποτιλιαρίσματος και των ανύπαρκτων χώρων στάθμευσης μια για πάντα. Το ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης το οποίο θυμίζει... κινούμενη ζυγαριά γεννήθηκε ως ιδέα από τον 26χρονο μηχανικό Κουνιάκο Σάιτο από την Ιαπωνία και υλοποιήθηκε από την εταιρεία Cocoa Motors.

Το αυστηρά προσωπικό όχημα πόλης δεν ξεπερνά σε βάρος τα τρία κιλά ενώ επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του, π.χ. σε ένα σακίδιο πλάτης. Μια πλήρης φόρτιση επιτρέπει στο WalkCar να αναπτύσσει ταχύτητες που αγγίζουν τα 12 χλμ./ώρα.

Παρά το μικρό μέγεθός του ο πανίσχυρος δίσκος... μεταφοράς αντέχει βάρος 120 κιλών. Σύμφωνα με τον επινοητή του, το ευρηματικό μίνι όχημα προσφέρει μια λύση μεταφοράς εξίσου καλή με ένα Segway, εκτινάσσοντας ωστόσο σε εντυπωσιακά επίπεδα το θέμα της φορητότητας. Το WalkCar βρίσκεται σε φάση προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω Kickstarter. Αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ως την άνοιξη του 2016 προς 800 δολάρια - δηλαδή περίπου 700 ευρώ.  

Ταμπόν hi-tech
Στην εποχή της τεχνολογίας τίποτε δεν ξεφεύγει από τον κυκλώνα της ψηφιοποίησης: ούτε τα ταμπόν! Ο λόγος για το concept Looncup - ένα τεχνολογικά προηγμένο είδος ταμπόν το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με τρεις υπερευαίσθητους αισθητήρες ικανούς να υπολογίζουν τη ροή και την ποιότητα (βάσει χρώματος) του αίματος της κατόχου του.

Τα «ροζ» στοιχεία θα αποστέλλονται στη συνέχεια στο...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr