Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Η έκθεση φωτογραφίας που θα σοκάρει

Η έκθεση φωτογραφίας που θα σοκάρει: Δείχνει την εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από τα smartphones [εικόνες]Στις μέρες μας αποτελεί συχνότατο φαινόμενο, όταν κάποιος αγοράσει το πρώτο του smartphone, να... μην το αφήνει από τα χέρια του. Οι έξυπνες συσκευές αποτελούν πλέον έναν από τους αγαπημένους τρόπους να περνάει κανείς τις «νεκρές» ώρες μέσα στην μέρα.Ο Πολωνός φωτογράφος Kamil Kotarba, αφού αγόρασε την πρώτη του έξυπνη κινητή συσκευή, είδε την καθημερινότητα του να αλλάζει σταδιακά. Οσο μάθαινε τις....
λειτουργίες του τηλεφώνου, τόσο περισσότερο χρόνο περνούσε μπροστά από την οθόνη του. «Η τεχνολογία μου άλλαξε την καθημερινή συμπεριφορά» δήλωσε ο Kotabra σε πρόσφατη ομιλία του, για την έκθεση που παρουσίασε, σαφώς επηρεασμένη από τις τελευταίες εμπειρίες του.
Η έκθεση με όνομα «Hide and Seek», είναι μια σειρά από εικόνες που σατιρίζουν το κατά πόσο τα smartphones, με τις εκατοντάδες δυνατότητες τους, έχουν αλλάξει τις συνήθειες μας. Κεντρικό τους θέμα, ο νέος ρόλος των δύο ανθρώπινων χεριών. Χέρια, απομονωμένα από το υπόλοιπο σώμα, κρατούν το νέο απαραίτητο αξεσουάρ. Τα υπόλοιπα σημεία του σώματος είναι αδιάφορα, περνούν στο περιθώριο. Κοινό σημείο των ανθρώπων που συναντάμε σε δημόσιους χώρους, είναι τα άνω άκρα τους, την ώρα που και εμείς οι ίδιοι εστιάζουμε στο δικό μας κινητό.
«Είναι ένα ζήτημα παρουσίας και απουσίας. Ποιος είναι πιο ενδιαφέρον για εμάς; Ο κανονικός ή ο ψηφιακός κόσμος; Οι άνθρωποι δεν συναναστρέφονται πλέον με τον γύρω τους κόσμο, προτιμούν να έρχονται σε επαφή με άλλους, μέσω των smartphone» εξηγεί ο Πολωνός φωτογράφος.
Σε στάσεις μέσων μεταφοράς, παγκάκια, πάρκα, καφετέριες και αίθουσες διδασκαλίας, άνθρωποι με ένα smarthone «κολλημένο» στο χέρι αποτελούν μια από τις συνηθέστερες εικόνες. Ακόμα και σε τουαλέτες, σινεμά, αλλά και στο σπίτι, το smartphone αποτελούν την... συντροφιά πάρα πολλών.
Δείτε κάποιες από τις χαρακτηριστικότερες εικόνες της έκθεσης:....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr