Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Σταματήστε να ανεβάζετε παιδικές φωτογραφίες

Hagen HagenΤο αστυνομικό τμήμα του Hagen στη Γερμανία έκανε μια δημοσίευση στο Facebook η οποία έγινε viral αυτή την εβδομάδαΗ δημοσίευση του Αστυνομικού τμήματος του Hagen απεύθυνε μια επείγουσα έκκληση σε όλους να σταματήσουν την δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών που βάζουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των παιδιών τους.

Η πρώτη δημοσίευση έγινε την Τρίτη, και μέχρι την Παρασκευή το πρωί, είχε γίνει share από περισσότερους από 245.000 ανθρώπους.
Η δημοσίευση αναφέρει:...
Hören Sie bitte auf, Fotos Ihrer Kinder für jedermann sichtbar bei Facebook und Co zu posten! – Auch Ihre Kinder haben…
Η αστυνομία του Hagen διαπίστωσε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δημοσιεύουν ελεύθερα στο Facebook φωτογραφίες γυμνών παιδιών, σε πισίνες ή στην παραλία, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες που μπορεί να εμφανιστούν από τέτοιες εικόνες.
Από το μεταφρασμένο μήνυμα:
” Ίσως μπορείτε βρίσκετε τις φωτογραφίες πολύ χαριτωμένες σήμερα, αλλά το παιδί σας θα τις βρει πολύ ενοχλητικές σε ένα-δύο χρόνια. Ή το παιδί σας μπορεί να πέσει θύμα εκφοβισμού. Ακόμη χειρότερα: κάποιος παιδόφιλος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τέτοιες φωτογραφίες για τους σκοπούς τους, ή να τις δημοσιεύσει αλλού.”
Γνωρίζουμε ήδη ότι ο μέσος γονιός είναι ναι μεν στοργικός αλλά και αδηφάγος παπαράτσι, ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες του παιδιού του στα social media.
Η αστυνομία του Hagen πολύ απλά μας θύμισε κάτι που γνωρίζουμε όλοι, αλλά δυσκολευόμαστε να το κρατήσουμε. Κατηγορούμε πολλές φορές εταιρείες για την συλλογή δεδομένων, κάτι που παραβιάζει την ιδιοτική μας ζωή, και από την άλλη το Facebook ας πούμε είναι γεμάτο με φωτογραφίες που εμφανίζουν πολύ προσωπικές στιγμές.
Τα δεδομένα αυτά δεν χάνονται, και όπως ίσως γνωρίζετε μπορεί να αναλυθούν αποκαλύπτοντας πολύ περισσότερα από οσα νομίζουμε.
Προσοχή λοιπόν με το.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr