Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Εξιχνιάστηκε υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας μέσω διαδικτύου

ΔΗΕ| Εξιχνιάστηκε υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας μέσω διαδικτύου ΔΗΕΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) εξιχνιάστηκε υπόθεση «βιομηχανικής κατασκοπείας», μέσω διαδικτύου
Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών
Προηγήθηκε καταγγελία από εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, για υποκλοπή πληροφοριών εμπιστευτικού περιεχομένου.....


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) , εξιχνιάστηκε υπόθεση «βιομηχανικής κατασκοπείας» και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών .
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, για υποκλοπή πληροφοριών εμπιστευτικού περιεχομένου σε βάρος της (πελατολόγιο, πωλήσεις, πολιτικές αγοράς, σημαντικοί κωδικοί πρόσβασης κ.λπ.) , εμπορικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ .
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστο άτομο απέκτησε παράνομη πρόσβαση (cracking) στο πελατολόγιο της εταιρείας, με αποτέλεσμα σημαντική απώλεια εσόδων, λόγω της διαρροής των πληροφοριών.
Τα παραπάνω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, από τα οποία προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που είχε προβεί στις κακόβουλες πράξεις ( cracking ) αντιστοιχούσαν στον 50χρονο ημεδαπό, πρώην εργαζόμενο στην καταγγέλλουσα εταιρεία.
Στο πλαίσιο αυτό, την 13η-10-2015 το πρωί, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία και τον χώρο εργασίας του 50χρονου δράστη, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός Η/Υ.
Από την επιτόπια ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, που διενεργήθηκε από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) , διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 50χρονου στην υπόθεση και ταυτοποιήθηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, ενώ ό πως πρόεκυψε από την έρευνα είχε παραδώσει τις πληροφορίες σε ομοειδή εταιρεία, όπου εργάζεται.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εκτέλεση των παραγγελλομένων, για τα κατά Νόμο, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στη....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr