Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

87% των Android εφαρμογών είναι ευπαθείς

android cambridge Cambridge 
Η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge αποκαλύπτει πόσο πίσω βρίσκονται τα Android στα θέματα ασφάλειας, παρ’ όλες τις μηνιαίες διορθώσεις.Η αποτυχία των κατασκευαστών των Android, να παραδώσουν εγκαίρως τις ενημερώσεις ασφάλειας αφήνει σχεδόν όλους τους χρήστες ευάλωτους σε επιθέσεις.Αυτό προκύπτει μεταξύ των συμπερασμάτων της μελέτης του Πανεπιστημίου του Cambridge, που προσπάθησε να ποσοτικοποιήσει πόσο κακή έχει γίνει η....
κατάσταση της ασφάλειας των Android.
vuln Cambridge
Για να επεξεργαστεί τα δεδομένα μία ομάδα ερευνητών δημοσίευσε μια εφαρμογή Data Analyzer στο Google Play Store. Πέραν του ότι έδωσε σε πολλή κόσμο την δυνατότητα να συμμετέχουν, επιβεβαιώνει ότι τα τηλέφωνα χωρίς υπηρεσίες Google Play που στοχεύονται στις αναδυόμενες αγορές δεν συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα. Σαν αποτέλεσμα, η ομάδα συνέλεξε δεδομένα από 20.000 διαφορετικές συσκευές Android, οι περισσότερες από μεγάλους κατασκευαστές όπως η Samsung, LTG, η HTC και η Motorola.
Η έρευνα που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Google, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Με τα δεδομένα η ομάδα του Cambridge, δημιούργησε μετά ένα score ενδεικτικό του πόσο γρήγορα όλοι οι κατασκευαστές εφάρμοζαν τις τελευταίες ενημερώσεις στις συσκεύες. Η συνολική εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή.
H ομάδα δημιούργησε επίσης ένα FUM score για να συγκρίνει την ασφάλεια που παρέχεται στις διαφορετικές συσκεύες. Οι συσκευές Nexus βρίσκονται στην κορυφή, ακολουθεί η LG και λοιποί κατασκευαστές.
Ακόμη και με τις υποσχέσεις των μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας, κανείς εκτός από τις συσκευές ...
Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr