Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα απλό μήνυμα στο Τwitter είναι αρκετό για την παραβίαση του λογαριασμού σας στο PayPal


PayPal  paypalΈνας ανώνυμος χρήστης δημοσίευσε φωτογραφίες στο Imgur, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο ένας εργαζόμενος από την ομάδα υποστήριξης πελατών της Paypal απενεργοποίησε από τον λογαριασμό του τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) -ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα προστασίας των χρηστών της εταιρείας- χωρίς να επαληθεύσει πρώτα την ταυτότητά του θέτοντάς του τα απαραίτητα ερωτήματα ασφάλειας.
Το social engineering, ή αλλιώς κοινωνική μηχανική, είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος παραβίασης ....
λογαριασμών στηριζόμενη σε βασικές ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις, όπου απλοί χρήστες προσπαθούν να πείσουν ή να εξαπατήσουν άλλους ανθρώπους σπάζοντας έτσι τις συνήθεις πρακτικές ασφάλειας.
Αν εργάζεστε για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών στο διαδίκτυο και ένας τυχαίος χρήστης του Twitter σας πείθει να απενεργοποιήσετε το σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, παρέχοντας μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε αυτό πρόκειται για μια χαρακτηριστική υπόθεση social engineering, που σίγουρα χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Ενώ ο καθένας μπορεί να μισεί τις μακροσκελείς ερωτήσεις ασφαλείας που τίθενται από τους υπαλλήλους κατά τη διαδικτυακή ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, σίγουρα κανείς από εμάς δεν επιθυμεί να παραλείπονται.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό ήταν απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό για την PayPal και ότι ο παρακάτω διάλογος, οποίος πραγματοποιήθηκε μέσω Τwitter, θα καταλήξει σε κάποιο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.
Παρακάτω ακολουθεί η εκπληκτική συζήτηση μεταξύ του εργαζόμενου της....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr