Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τα Windows 10 δεν σας παρακολουθούν

pinokio Windows 10 Windows 10Εδώ και καιρός γίνεται λόγος για την παρακολούθηση της Microsoft μέσω του νέου της λειτουργικοί συστήματος Windows 10, που διατίθεται με ενεργοποιημένες όλες τις ρυθμίσεις κατασκοπίας από προεπιλογή. Όμως η εταιρεία φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με μια δημοσίευση στο blog της.
Ο υπεύθυνος του τμήματος ανάπτυξης των Windows Terry Myerson αναφέρει ότι τα Windows 10 σχεδιάστηκαν “έχοντας κατά νου δύο απλές αρχές προστασίας της....
ιδιωτικής ζωής.” Να συλλέγει πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία να κάνει καλύτερο το προϊόν και να δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν τον έλεγχο στο τι θα μοιράζονται.

Είναι όμως έτσι;

Ο Myerson παραδέχτηκε ότι κάποιες πληροφορίες που συλλέγονται από τους υπολογιστές των χρηστών, συμπεριλαμβάνουν ανώνυμα ID της συσκευής, τον τύπο της συσκευής, και τα δεδομένα μιας αστοχίας υλικού, τα οποία η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει το λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό που τρέχει σε αυτό.
Ο Myerson εξήγησε ότι δεν αποστέλλεται ιδιωτικό περιεχόμενο στη Microsoft, όπως πληροφορίες που συμπεριλαμβάνουν όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και αριθμούς λογαριασμού. Δήλωσε επίσης ότι όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται “κατά τη μεταφορά τους διακομιστές μας και, στη συνέχεια, αποθηκεύονται σε ασφαλείς εγκαταστάσεις” ούτως ώστε κανείς από την Microsoft δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.
“Χρησιμοποιήσαμε τα στοιχεία από τις συσκευές των Insiders για να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και στη συνέχεια κυκλοφορήσαμε την επιδιόρθωση στο ευρύ κοινό μέσω μιας ενημέρωσης την επόμενη κιόλας μέρα. Τα δεδομένα μας βοήθησαν να βρούμε, να καθορίσουμε και να επιλύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα μέσα σε 48 ώρες.”
Συνεχίζοντας ο Myerson ανέφερε ότι τα προσωπικά στοιχεία συλλέγονται, αν χρησιμοποιείται το Cortana, αλλά μόνο τα αναγκαία, επειδή “φιλοδοξούμε να προσφέρουμε μια ευχάριστη και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης των Windows”.
Πρόσθεσε για άλλη μια φορά ότι ο τελικός χρήστης μπορεί να ελέγξει ποια δεδομένα συλλέγονται. Αυτό που δεν ανέφερε είναι ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγονται.
Τέλος δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σαρώνει e-mails για να....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr