Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

To προσθετικό χέρι της DARPA προσφέρει στον κάτοχο του την αίσθηση της αφής

Προσθετικό χέρι με αίσθηση της αφής!
  Επιστήμονες στις ΗΠΑ, που εργάζονται για λογαριασμό της Υπηρεσίας Έρευνας Προωθημένων Αμυντικών Προγραμμάτων (DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ, δημιούργησαν ένα προσθετικό ρομποτικό χέρι, το οποίο συνδέεται απευθείας στον εγκέφαλο και έδωσε σε παράλυτο την αίσθηση ξανά ότι έχει αφή.

Είναι η πρώτη φορά που παράλυτοι άνθρωποι κατάφεραν να «νιώσουν» χάρη σε ένα τεχνητό μέλος, γεγονός που θεωρείται σημαντικό επίτευγμα στο πεδίο της ιατρικής τεχνολογίας. Ερευνητές του ....
Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς πειραματίστηκαν με έναν 28χρονο άνδρα που είχε μείνει παράλυτος για πάνω από μία δεκαετία μετά από τραύμα στη σπονδυλική στήλη του.
Οι ερευνητές συνέδεσαν το προσθετικό χέρι μέσω ηλεκτροδίων με τα κατάλληλα εγκεφαλικά κέντρα που ελέγχουν την κίνηση και την αίσθηση. Αυτό επέτρεψε στον άνδρα όχι μόνο να ελέγχει τις κινήσεις του τεχνητού χεριού του, αλλά και να αισθάνεται αυτά που άγγιζε με τα δάχτυλα του, χάρη στους αισθητήρες που διέθετε το ρομποτικό άκρο.
Ακόμη και με κλειστά μάτια, ο ασθενής μπορούσε να....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr