Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμου στις εμπορικές πτήσεις υπόσχεται η NASA

NASA NASAΕξοικονόμηση χρόνου και καυσίμου στις εμπορικές πτήσεις υπόσχεται η NASA, η οποία είναι απασχολημένη με τη δημιουργία λογισμικού και hardware ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.
Η NASA έχει αναπτύξει και στοχεύει στην τελειοποίηση ενός ειδικού λογισμικού που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ακόμη και στη μείωση του χρόνου ταξιδιού των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών. Το μόνο που χρειάζεται ένας....
χειριστής αεροσκάφους προκειμένου να επωφεληθεί από το προηγμένο αυτό σύστημα, είναι ένα tablet στο οποίο μπορεί να φορτωθεί το λογισμικό, χωρίς να μεταβληθεί η δομή του πληρώματος ή να δημιουργηθούν ανάγκες για τυχόν επιπλέον προσωπικό.
Ουσιαστικά, το νέο λογισμικό λειτουργεί με την ανάγνωση της τρέχουσας θέσης του αεροσκάφους σε συνδυασμό με την πορεία πτήσης του και στη συνέχεια αναζητά μια εναλλακτική διαδρομή που μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.
Η εφαρμογή της NASA ονομάζεται TAΡ (Traffic Aware Planner) και στηρίζεται στo σύστημα TASAR. Το λογισμικό συνδέεται με τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός αεροπλάνου, και από εκεί συγκεντρώνει τα στοιχεία που χρειάζεται για να παρέχει μια ασφαλή και χωρίς συγκρούσεις πορεία. Για να το επιτύχει αυτό, το TAR συνδέεται με το σύστημα αυτόματης επιτήρησης-εκπομπής (ADS-B) που σαρώνει την εναέρια κυκλοφορία, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα πραγματοιηθεί σύγκρουση με άλλα αεροσκάφη.
Όντας μια αρκετά εξελιγμένη τεχνολογία για αεροσκάφη με σύνδεση στο....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr