Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα γενιά malware στοχεύει ATM


ATM ATMΕρευνητές της FireEye έχουν εντοπίσει μια νέα γενιά malware που στοχεύει αυτόματες ταμειακές μηχανές (ATM), χρησιμοποιώντας μια σειρά από προηγμένες διαδικασίες που μπορούν να μπλοκάρουν τις πιστωτικές κάρτες στο εσωτερικό του μηχανήματος και να τις απελευθερώσουν μόνο όταν ο διαχειριστής του κακόβουλου λογισμικού καταφέρει να υποκλέψει τα στοιχεία που χρειάζεται, χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Το νέο αυτό malware έχει λάβει την ονομασία SUCEFUL από τους ερευνητές, καθώς οι δημιουργοί του....
έχουν συντάξει ανορθόγραφα την λέξη “Successful” στο μήνυμα που εμφανίζεται μετά την επιτυχή εκτέλεση κάθε λειτουργίας του λογισμικού.
Και ενώ στις αρχές του 2013 έως και το 2014, προηγμένα λογισμικά ATM malware όπως τα Ploutus και PadPin χρησιμοποιούνταν σε παγκόσμιο επίπεδο βοηθώντας τους εγκληματίες να αδειάζουν τα ATM, τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, με το νέο στέλεχος SUCEFUL να αντιπροσωπεύει, εν έτει 2015, μια σημαντική πρόοδο στην τέχνη του σχεδιασμού των ΑΤΜ malware.

Ένα από τα πιο εξελιγμένα malware για ΑΤΜ που έχει εντοπιστεί ποτέ
Σύμφωνα με τους ερευνητές της FireEye, το SUCEFUL έρχεται με ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών, τα οποία επιτρέπουν στους εγκληματίες να αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο ενός ΑΤΜ.
Η ανάλυση του κώδικα του SUCEFUL αποκαλύπτει ότι οι εγκληματίες μπορούν να μολύνουν τα ΑΤΜ, ανεξαρτήτως μάρκας ή πλατφόρμας, και έχουν τη δυνατότητα:
α) να διαβάζουν δεδομένα από τη μαγνητική μαύρη λωρίδα της κάρτας,.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr