Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Bug φέρνει το Google Chrome σε αδιέξοδο

URL bug φέρνει το Google Chrome σε αδιέξοδο ChromeURL bug φέρνει το Google Chrome σε αδιέξοδο – Η επίσκεψη- ή απλώς η κίνηση του ποντικιού πάνω από ένα σύνδεσμο που περιέχει μια ειδική σειρά από χαρακτήρες, είναι αρκετή για να προκαλέσει στην τρέχουσα έκδοση του Chrome browser κρασάρισμα.
Αν χρησιμοποιείτε τον Google CΗRΟΜΕ, εφιστούμε την προσοχή σας για αυτό το bug: Σύμφωνα με την VentureBeat, μια συγκεκριμένη ακολουθία χαρακτήρων κειμένου θα μπορούσε να προκαλέσει στο πρόγραμμα περιήγησής σας κρασάρισμα.

Σύμφωνα με την VentureBeat, απλά προσαρτώντας το “%%30%30” στο τέλος του URL θα κρεμάσει τον CΗRΟΜΕ με αποτέλεσμα να κρασάρει. Το άσχημο της ...
υπόθεσης; Δεν χρειάζεται καν να ανοίξετε μια εσφαλμένη διεύθυνση URL για να προκαλέσετε το κρασάρισμα, – απλά αν κινήσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το σύνδεσμο είναι αρκετό για να κρεμάσει ο CΗRΟΜΕ. (Με άλλα λόγια, μην προσθέσετε το παραπάνω string σε URLs, εκτός κι αν επίτηδες θέλετε να κρασάρετε το σύστημά σας.)
Ο ερευνητής ασφαλείας Andris Atteka ανακάλυψε αρχικά το bug εισάγοντας μια διεύθυνση URL με τους πρόσθετους χαρακτήρες (συνολικά 26 χαρακτήρες), αλλά η VentureBeat σημειώνει πως γίνεται και με λιγότερους χαρακτήρες, μόνο με 16 στο σύνολο, για να κρασάρει το πρόγραμμα περιήγησης.
Ο Atteka δηλώνει πως αυτό είναι «μόνο μια ευπάθεια DOS» – δηλαδή....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr