Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τρόποι για να επαναφέρετε τον browser της Google στις αρχικές του ταχύτητες

CHROMEΔεν πάει πολύ καιρός που η Google έκανε διαθέσιμο τον Chrome 45, υπογραμμίζοντας πως η νέα έκδοση προσφέρει έναν web browser αρκετά ταχύτερο και ο οποίος χρησιμοποιεί λιγότερη RAM. Βέβαια όσο τον χρησιμοποιεί κανείς διαπιστώνει πως η ταχύτητά του πέφτει ειδικά σε σχέση με την πρώτη φορά.
Ευτυχώς όμως η επιβράδυνση στην απόδοση του Chrome είναι αναστρέψιμη και ιδού 3 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε ταχύτητες, όχι ίδιες, αλλά παρόμοιες με τις αρχικές.
Απενεργοποιήστε τα plugins.....

Τα Plugins βοηθούν τον browser να προβάλλει περιεχόμενο ειδικού τύπου όπως αρχεία Java, Flash, Silverlight. Σε αυτά στηρίζεται άλλωστε και η δυνατότητα video calling του Facebook. Όμως μιας και τέτοιου τύπου αρχεία δεν τα συναντάμε συχνά, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα αντίστοιχα plugins ώστε να ελαφρύνουμε τον Chrome.
Για να προχωρήσετε στην απενεργοποίησή τους πληκτρολογήσετε στο πεδίο εισαγωγής διευθύνσεων του browser: about:plugins και να πατήσετε Enter.
Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί μία λίστα με τα εγκατεστημένα plugins, όπου υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης ( προσοχή όχι απεγκατάστασης) του καθενός. Απενεργοποιείτε όσα δεν χρειάζεστε, κι αν θέλετε να επαναφέρεται κάποιο έχετε την δυνατότητα να το ενεργοποιήσετε εκ νέου. Καλό θα ήταν να αφήσετε ενεργοποιημένο το Flash, μιας και χρησιμοποιείται από πολλά sites ώστε να εμφανίζονται μενού ή βίντεο.
Απενεργοποιήστε τα extensions
Οι προεκτάσεις ή αλλιώς extensions, είναι προγράμματα που προσθέτουν επιπλέον χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα στον Chrome. Παρόλο που συνήθως αποτελούν συνειδητές επιλογές από τον χρήστη, αν μαζευτούν πολλά προκαλούν καθυστερήσεις στην απόδοση του browser. Στην περίπτωση δε που δεν τα χρειάζεστε μπορείτε όχι απλά να τα απενεργοποιήσετε αλλά και να τα απεγκαταστήσετε.
Πολλές φορές τα extensions είναι προσβάσιμα μέσω εικονιδίων που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την address bar (επάνω δεξιά). Σε αυτή την περίπτωση κάνετε δεξί κλικ επάνω στο εκάστοτε εικονίδιο και επιλέξετε «Remove from Chrome» ώστε να τα καταργήσετε εντελώς. Αν επιθυμείτε απλή απενεργοποίηση από το ίδιο μενού που έδινε τη δυνατότητα αφαίρεσης, επιλέξτε το Manage Extensions [Διαχείριση επεκτάσεων] ώστε να μεταβείτε σε μία λίστα διαχείρισης των επεκτάσεων, από όπου μπορείτε να προβείτε είτε σε απενεργοποίηση, είτε σε απεγκατάστασή τους. (Επιλέγετε το πεδίο Enable ή κάνετε κλικ στο εικονίδιο Remove from Chrome).
Δεύτερος τρόπος για πρόσβαση στην οθόνη διαχείρισης επεκτάσεων είναι μέσω του εικονιδίου με τις τρεις παράλληλες γραμμές ακριβώς κάτω από το “X” (επάνω δεξιά), το οποίο ενεργοποιεί το drop-down μενού προσαρμογής και ελέγχου του Chrome. Κάνετε κλικ στο εν λόγω μενού για να μεταφερθείτε στην επιλογή More Tools [Περισσότερα εργαλεία] και από εκεί στην επιλογή Extensions [Επεκτάσεις].
Διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησης στον Google Chrome
Όπως κάθε browser έτσι κι ο Chrome κρατάει βάση δεδομένων με το ιστορικό της περιήγησής σας, που περιλαμβάνει διευθύνσεις, cached εικόνες, cookies και άλλα. Παρόλο που αυτό συμβαίνει για την επιτάχυνση της περιήγησης ( ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη downloading των στοιχείων ενός website κάθε φορά), από ένα σημείο και μετά η ποσότητα δεδομένων γίνεται τόσο μεγάλη που επιβαρύνει τον Chrome..
Κατά διαστήματα λοιπόν καλό είναι να κάνετε.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr