Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η εποχή των μηχανών πλησιάζει;

Η εποχή των μηχανών πλησιάζει; Η εισβολή τους στον χώρο της εργασίας δείχνει αναπόφευκτη στο μέλλον από την παρουσία εξελιγμένων ρομπότ. Έχει έρθει η στιγμή να αναρωτηθούμε: θα μπορούσε ένα ρομπότ ή μια μηχανή να κάνει εξίσου καλά ή ακόμα καλύτερα τη δουλειά ενός εργαζόμενου; Η απάντηση -δυστυχώς- πιθανόν να είναι ναι.Το ερώτημα σχετικά με τα αν οι μηχανές θα μπορούσαν να εξαλείψουν την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση στον εργασιακό χώρο δεν.... αποτελεί πλέον συζήτηση επιστημονικής φαντασίας. Η βρετανική συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting Group προβλέπει ότι έως το 2025 περίπου το ένα τέταρτο των εργαζομένων θα έχουν αντικατασταθεί είτε από κάποιο «έξυπνο» λογισμικό είτε από ρομπότ.
Υπάλληλοι γραφείου που ασχολούνται με δουλειές ρουτίνας, όπως η σύνταξη εκθέσεων ή υπολογιστικών φύλλων θα μπορούσαν εύκολα να αντικατασταθούν από κάποιο λογισμικό που έχει δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, στην Κίνα εργαζόμενοι ήδη κατασκευάζουν ρομπότ τα οποία στη συνέχεια θα τους αντικαταστήσουν στις δουλειές τους.
Συγκεκριμένα, σε εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρεία τεχνολογίας Sehnzhen Evenwin Precision Technology, στην πόλη Ντονγκουάν, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία αντικατάστασης του προσωπικού αποκλειστικά με ρομπότ. 
Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει το προσωπικό των 1.800 εργαζομένων κατά 90 τοις εκατό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, στην ίδια πόλη από τον περασμένο Σεπτέμβριο συνολικά 505 εργοστάσια έχουν επενδύσει περίπου 587 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά ρομπότ, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν ή θα καταλάβουν τις θέσεις...
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr