Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πολλαπλές εφαρμογές θα έχει νέα εξέταση αίματος

Εξέταση αίματος προβλέπει τον ρυθμό γήρανσηςΛονδίνο 
Επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια αιματολογική εξέταση μέσω της οποίας είναι εφικτό να υπολογιστεί ο ρυθμός γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού και συνεπώς να προβλεθεί ο κίνδυνος πρώιμης εκδήλωσης άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ.
Το επίτευγμα
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Genome Biology», ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ. Τζέιμς Τίμονς του Βασιλικού Κολεγίου του... Λονδίνου, εντόπισα μέσω αιματολογικής ανάλυσης μια σειρά 150 γονιδίων, τον οποίον ο βαθμός δραστηριοποίησης προβλέπει την πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες συνέκριναν το πόσο ενεργά ήταν τα γονίδια σε μια ομάδα ατόμων 65 ετών και σε ομάδα ατόμων 25 ετών. Σε πρώτο επίπεδο κατάφεραν να διακρίνουν τον ρυθμό βιολογικής γήρανσης του εγκεφάλου των εθελοντών και στη συνέχεια τον κίνδυνο εκδήλωσης νευροεκφυλιστικών παθήσεων, όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ, πριν καν την εμφάνιση συμπτωμάτων.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται πως όλοι οι 60χρονοι δεν είναι ίδιοι, όμως έως τώρα δεν υπήρχε ένα αξιόπιστο τεστ που να αποκαλύπτει τη βιολογική ηλικία σε αντιδιαστολή με την χρονολογική, την ηλικία γέννησης. Η ανακάλυψή μας παρέχει την πρώτη αξιόπιστη μοριακή ‘υπογραφή' της βιολογικής ηλικίας στους ανθρώπους και θα πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου να μεταμορφώσει τον τρόπο που η ηλικία χρησιμοποιείται για να λαμβάνονται ιατρικές αποφάσεις, καθώς επίσης για να εντοπίζει όσους κινδυνεύουν περισσότερο από νόσο Αλτσχάιμερ», εξηγεί ο Δρ Τίμονς.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η αιματολογική εξέταση, εκτός....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr