Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ακραίες δημιουργίες με ρετρό αισθητική και ακόμα πιο ρετρό πρακτικότητα

ΚΡΑΝΟΣ ΟΠΛΟΠολλοί έχουν ευτυχήσει να δουν το προϊόν της δημιουργικής τους σκέψης να αποκτά πνοή, αλλάζοντας περισσότερο ή λιγότερο τον κόσμο με τη φαντασία και την επινοητικότητά τους.
Η τεχνολογική πρόοδος είναι μια ωραία ιστορία από μόνη της, αν και εδώ θα μιλήσουμε για τις παρυφές της, εκεί δηλαδή που ο ακραίος ανθρώπινος νους συναντιέται με την εμπορική καπατσοσύνη.
Ιδέες που μοιάζουν να έχουν ....
ξεπηδήσει από το μυαλό τρελού επιστήμονα συνάντησαν την επιχειρηματική δεξιότητα εξίσου τρελών εμπόρων, κι έτσι κυκλοφόρησαν στην αγορά μια σειρά από εξωφρενικά προϊόντα που οι παππούδες μας επέμεναν να βλέπουν αναγκαία.
Άπαιχτες συσκευές δηλαδή σαν…

Η χύτρα των αναθυμιάσεων

wrdfeddureses1
Φαίνεται πως η μηχανοκίνητη μαγειρική πάει χέρι χέρι με την αυτοκίνηση, καθώς υπάρχει από τα σπάργανα της τετράτροχης περιπέτειας του ανθρώπου! Επιστροφή στον Ιούνιο του 1930 λοιπόν, όταν το περιοδικό «Modern Mechanix» φιλοξένησε τη διαφήμιση της χύτρας ταχύτητος που προσαρμοζόταν στον πίσω προφυλακτήρα του αμαξιού και το στόμιό της συνδεόταν με την εξάτμιση! Η ιδέα ήταν απλή: τα «ζεστά αέρια» της εξάτμισης θα ζέσταιναν τη χύτρα μαγειρεύοντας φρέσκο και υγιεινό φαΐ σε χρόνο-ρεκόρ.
Όπως το έλεγε μάλιστα και ο εφευρέτης, μια ωρίτσα διαδρομής φτάνει και περισσεύει για μαγείρεμα κρέατος και λαχανικών…

Ο δημιουργός των λακκακιών

wrdfeddureses2
Τα λακκάκια στο πρόσωπο ήταν άλλοτε δείγμα ομορφιάς και καλοζωίας και πολλές κυρίες τα ήθελαν στα μάγουλά τους ασορτί με το καλό βραδινό συνολάκι. Για τους ανθρώπους που δεν τους προίκισε λοιπόν η Φύση με τις φυσικές εγκοπές στα μάγουλα και το σαγόνι, ήρθε ο εφευρέτης να δώσει τη λύση με κάτι που έμοιαζε με μεσαιωνική συσκευή βασανισμού.
Παντενταρισμένο στη Νέα Υόρκη το 1923, το καινοτόμο προϊόν προσαρμοζόταν σε αυτιά και πηγούνι για να παρέχει ασύστολο πόνο στα μάγουλα, καθώς τα δύο έμβολά του πίεζαν τα σημεία που θα εμφανίζονταν τα τεχνητά λακκάκια. Με συνεχή χρήση, έλεγε η ρεκλάμα, ο χρήστης θα είχε σύντομα ένα ζευγάρι υπέροχων λακκακιών! Ποιος θα περίμενε ότι ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος, που έλεγξε κάποια στιγμή το προϊόν, θα το έβρισκε εντελώς άχρηστο και παραπλανητικό;

Το φονικό άροτρο

wrdfeddureses3
Ο εμφύλιος πόλεμος μαινόταν στις ΗΠΑ εδώ και κάνα χρόνο όταν δύο Νεοϋορκέζοι βρήκαν τη λύση για τους έρμους τους αγρότες που κινδύνευαν από τις εχθροπραξίες: ένα μεταλλικό αλέτρι με ένα όπλο προσαρμοσμένο πάνω του (η πατέντα δεν ξεκαθαρίζει το διαμέτρημά του)! Οι δυο τους το ήθελαν ιδανικό για «τους αγρότες των συνόρων, που αντιμετωπίζουν άγριες διαμάχες και ανταρτοπόλεμο».
Το όπλο είχε βέβαια εξαιρετικά περιορισμένη κινητικότητα και μπορούσε να κοιτά μόνο μπροστά, κάτι που σήμαινε ότι για να ρίξει ο χωρικός θα έπρεπε πρώτα να ξεκουμπώσει το αλέτρι από το ζώο που το τραβούσε, αλλιώς θα την έτρωγε το άμοιρο στα οπίσθια! Και μετά θα έπρεπε βέβαια να το γεμίσει, ευχόμενος να περιμένουν οι εισβολείς καρτερικά μέχρι να γίνει η ιεροτελεστία. Φανταστείτε έπειτα απ’ όλα αυτά να μετακινούνταν λίγο παραδίπλα ο κακός…


Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr