Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ερχεται η Ρόξι, το ρομπότ του σεξ

Ερχεται η Ρόξι, το ρομπότ του σεξ -Θα κάνει παρέα σε μοναχικούς άνδρες [βίντεο]Η εταιρεία True Companion (Αληθινός Σύντροφος) ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο στον κόσμο ρομπότ του σεξ - φυσικά για άνδρες.
Θα είναι μια «κούκλα» με το όνομα "Roxxy" (Ρόξι), που θα κάνει παρέα (και όχι μόνο) σε μοναχικούς τύπους.
Η εξέλιξη αυτή ασφαλώς θα χαροποιήσει κάποιους -και στο μέλλον κάποιες- αλλά επίσης έχει θορυβήσει....
άλλους και άλλες, που θέτουν το ερώτημα μήπως τέτοια ρομπότ θα έπρεπε να απαγορευθούν, προτού η κατάσταση πάρει άσχημη τροπή. Ήδη, σύμφωνα με το BBC, άρχισε να αναπτύσσεται μια σχετική καμπάνια από τους πολέμιους τέτοιων ρομπότ.
Η επικεφαλής της καμπάνιας δρ Κάθλιν Ρίτσαρντσον του Πανεπιστημίου του Λέστερ της Βρετανίας δήλωσε ότι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ρομαντικών και σεξουαλικών συντρόφων είναι περιττή και ανεπιθύμητη.
Στο εμπόριο ήδη κυκλοφορούν κούκλες που παίζουν το ρόλο σεξουαλικών παιγνιδιών-αντικειμένων του πόθου. Η ρομποτική τεχνολογία θα αναβαθμίσει σε άλλα επίπεδα αυτές τις «χαζές» κούκλες. Οι υπέρμαχοι τέτοιων μηχανών αντιτείνουν ότι υπάρχει ανάγκη -και ζήτηση- για τέτοια «προϊόντα».
Όμως η Ρίτσαρντσον, ειδική σε θέματα ηθικής της ρομποτικής, επιμένει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί σε δημόσιο διάλογο και το κοινό να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. «Η ρομποτική βιομηχανία φαίνεται να δίνει πλέον αυξημένη σημασία στα ρομπότ του σεξ. Τα μοντέλα που ετοιμάζουν -το πώς θα μοιάζουν και ποιούς ρόλους θα παίζουν- είναι όντως πολύ ενοχλητικά πράγματα», όπως είπε, καθώς θα ενισχύσουν τα παραδοσιακά στερεότυπα για τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να έχουν γενικότερη αρνητική επίπτωση στις σχέσεις των δύο φύλων.
Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της True Companion Ντάγκλας Χάινς υποστηρίζει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για ρομπότ όπως η «Ρόξι». Όπως είπε, «δεν σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε τη σύζυγο ή τη φιλενάδα κάποιου. Απλώς προσφέρουμε μια λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση με γυναίκα ή έχουν χάσει τη σύζυγό τους. Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ευτυχία και πλήρωση και με άλλους τρόπους πέρα από την επαφή με έναν άλλο άνθρωπο».
Οι σχεδιαστές της προγραμματίζουν τη «Ρόξι» ώστε να μαθαίνει από την εμπειρία της και -χάρη στους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης της- να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις και τη συμπεριφορά της. Στόχος είναι τελικά να μιλάει στον ιδιοκτήτη-σύντροφό της και να μαθαίνει τι του αρέσει και τι όχι.
«Η ίδια η πράξη του σεξ θα είναι μόνο ένα μικρό μέρος του χρόνου που θα αφιερώνει κανείς σε ένα ρομπότ του σεξ. Τον περισσότερο χρόνο θα τον περνά κάνοντας παρέα μαζί του», ανέφερε ο Χάινς.
Αν και οι ειδικοί της ρομποτικής εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο πράγματι η «Ρόξι» θα έχει τέτοιες ικανότητες (πέρα από το σεξ), υπάρχουν ήδη χιλιάδες προ-παραγγελίες για τη «Ρόξι», που θα κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια το κομμάτι (αν θέλει κανείς, ασφαλώς θα μπορεί να αγοράσει περισσότερες «Ρόξι», σε περίπτωση που οι σεξουαλικές φαντασιώσεις του είναι πιο... κοινωνικές και θέλει να φτιάξει χαρέμι!).
Ο δρ Κέβιν Κιούραν του βρετανικού.....



Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr