Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Aλγόριθμος της Adobe επαναφέρει αυτόματα ρετουσαρισμένες εικόνες

adobe 1 adobeΈνας νέος αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από την Adobe και το Πανεπιστήμιο του Princeton μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα παρεμβάσεις μέσα σε φωτογραφίες και σε συνέχεια να τις επεξεργαστεί για να τις σβήσει.

Καθώς οι ερευνητές υποστηρίζουν στην εργασία τους, ότι είχαν σαν κίνητρο να μπορεί με ένα κλικ ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνας, όπως το Photoshop, το iPhoto ή υπηρεσίες όπως το Google Photos ή Instagram, να επαναδιορθώνει πειραγμένες είκονες και να τις φέρνει στην αρχική τους μορφή.
Επιπλέον θέλησαν να βρούν ένα τρόπο για να αυτοματοποιήσουν την διαδικασία έτσι ώστε οι χρήστες να μην...
χρειάζονται να ανοίξουν μεγάλα desktop-based εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών όπως το Adobe Photoshop κλπ.
Αυτό το κατάφεραν με τη δημιουργία ενός νέου στοιχείου ανάλυσης φωτογραφίας που ονομάζεται «περισπαστές» (distractors) και, στη συνέχεια, να με ένα αλγόριθμο υπολογιστή που ονομάζεται «μοντέλο πρόβλεψης περισπαστή» (distractor prediction model) να αφαιρούνται αυτόματα τα σημεία που επίτηδες έχουν τοποθετηθεί για να αποσπούν την προσοχή από τις εικόνες που αναλύθηκαν.
Περισπαστές είναι γενικά τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε μια φωτογραφία, είναι αυτό που αναγκάζει το μάτι και επικεντρώνεται επάνω του, που σου περισπούν την προσοχή, και έτσι ο αλγόριθμός που θα τους αναγνώριζε ήταν αρκετά εύκολο να δημιουργηθεί. Ήταν....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr