Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τι μπορεί να συμβεί αν ένα password δεν αλλάζει;

BioMetric password passwordΤι μπορεί να συμβεί αν ένα password δεν αλλάζει; Έχουμε δει ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπου για να περάσει κάποιος μια πόρτα θα πρέπει να γίνει σάρωση του αμφιβληστροειδούς ή των δακτυλικών του αποτυπωμάτων για έλεγχο ταυτότητας.
Όμως η βιομετρική ασφάλεια δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Είναι διαθέσιμη ήδη στη καθημερινή μας ζωή με τα smartphones μας.
Εκτός όμως από την χρήση στις ...
κινητές συσκευές, οι βιομετρικοί έλεγχοι βρίσκουν εφαρμογές σε περισσότερα συστήματα που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους ασφάλειας που δεν στηρίζονται στους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης (passwords) ή PINs.
«Η ολοκλήρωση του συστήματος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων απλοποιεί την εμπειρία του χρήστη, προσφέροντας μια άλλη επιλογή στους πελάτες μας που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Suncorp bank μέσω του Mobile Banking App γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να θυμάστε κωδικούς πρόσβασης ή να πληκτρολογείτε συνεχώς,» δήλωσε στο ZDNet ο Simon Clarke της Αυστραλέζικης τράπεζας Suncorp.
Πόσο ασφαλής είναι όμως η συγκεκριμένη μέθοδος;
Μια πρόσφατη έρευνα της FireEye αναφέρει ότι hackers μπορούν να επιτεθούν από απόσταση σε smartphones μας και να υποκλέψουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, χωρίς να το προσέξει κανείς. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η απειλή περιορίζεται κυρίως στις συσκευές Android, όπως της Samsung, της Huawei και της HTC που διαθέτουν....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr