Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αρχαιολογικοί θησαυροί στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης θα αποκατασταθούν με την υποστήριξη της Kaspersky Lab

Η Kaspersky Lab ανακοινώνει την υποστήριξη της στο έργο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας για την αποκατάσταση των τοιχογραφιών που ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ανασκαφών στον συνοικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, γνωστού και ως "Πομπηία της Ελλάδας".
Η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία είναι ο παλαιότερος επιστημονικός οργανισμός στην Ελλάδα και ο δεύτερος αρχαιότερος στην Ευρώπη για την έρευνα και τη μελέτη του Ελληνικού πολιτισμού. Οι ανασκαφές στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης ξεκίνησαν το 1967 από τον αποθανόντα Καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτο, με εξαιρετική επιτυχία. Από τότε, η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία έχει εκδώσει ...
12 τόμους μελετών σχετικά με την ανασκαφή και τα ευρήματά της, γεγονός που έχει συμβάλλει σημαντικά στην πληροφόρηση της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με αυτή τη μοναδική αρχαιολογική τοποθεσία.

Το Ακρωτήρι είναι ένας Κυκλαδικός συνοικισμός που ιδρύθηκε περίπου στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα [Νεολιθική περίοδος] στο ηφαιστειογενές Ελληνικό νησί της Σαντορίνης. Γρήγορα μετεξελίχθηκε σε μια κοσμοπολίτικη πόλη που καταστράφηκε στη μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου του νησιού πριν από 3.000 χρόνια και θάφτηκε κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα. Έτσι, διατηρήθηκαν τα υπολείμματα εκλεκτών τοιχογραφιών και έργων τέχνης, τα οποία όμως παραμένουν ακόμα ευάλωτα στο πέρασμα του χρόνου. Η προηγμένη και εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική αυτής της αρχαίας πόλης, καθώς και οι περίφημες τοιχογραφίες της, την καθιστούν μοναδική και ιδιαίτερα σημαντική ερευνητικά..
Ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, δήλωσε:....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com