Μαγικό υλικό
Η πρωτεΐνη ονομάζεται BslA και «δένει» μεταξύ τους τα λιπαρά, το νερό και τις φυσαλίδες αέρα που υπάρχουν στο παγωτό δημιουργώντας ένα μείγμα που αντιστέκεται πολύ αποτελεσματικά σε θερμό περιβάλλον διατηρώντας το έτσι για αρκετή ώρα στερεό αλλά και κρύο. Ταυτόχρονα η πρωτεΐνη εμποδίζει τον σχηματισμό μικρών κρυστάλλων πάγου στην επιφάνεια του παγωτού που αλλοιώνουν την υφή και την γεύση του.
Επιπλέον με τη χρήση αυτής της πρωτεΐνης θα μπορούν να παρασκευαστούν παγωτά με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr