Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Δείτε αν είστε εθισμένος με το κινητό σας


Nomophobia nomophobiaΗ τεχνολογία και τα διάφορα gadgets έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ στην ζωή μας που οι επιστήμονες αναγκάστηκαν να εφεύρουν ένα νέο όρο που περιγράφει τον παθολογικό μας φόβο ότι θα μείνουμε χωρίς το κινητό μας τηλέφωνο. Τον ονομάζουν nomophobia και προέρχεται από το «No Mobile Phobia»
Αλλά πόσο μεγάλος είναι αυτός ο εθισμός μας; Ερευνητές από το Iowa State University επινόησαν ένα κουίζ που μπορεί να σας πει αν και κατά πόσο έχετε σοβαρό πρόβλημα.....

Η δοκιμή αξιολογήθηκε σε περισσότερους από 300 ανθρώπους, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι ένας ακριβής προγνωστικός δείκτης του κατά πόσο ένα άτομο έχει πραγματικά Νomophobia, δηλαδή φόβο ότι θα είναι χωρίς τηλέφωνο. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Υπολογιστές στην ανθρώπινη συμπεριφορά (Computers in Human Behavior).
Το παρακάτω τεστ ζητά από εσάς να βαθμολογήσετε τις 20 ερωτήσεις του κατά πόσο διαφωνείτε έντονα (που βαθμολογείται με 1 σε μία κλίμακα από 1 έως 7) ή κατά πόσο έντονα συμφωνείτε (που ορίζεται από το «7» στην κλίμακα). Το αποτέλεσμα υπολογίζεται από το άθροισμα της βαθμολογίας για κάθε απάντηση, με την υψηλότερη βαθμολογία που αντιστοιχεί σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο Nomophobia.
Θέλετε να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι Nomophobia σας; Δοκιμάστε το τεστ στον εαυτό σας:...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr