Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τα arcade games που όλοι αγαπήσαμε!

Insert coin to continue: Τα arcade games που όλοι αγαπήσαμε! arcade gamesΤα αγαπημένα μας arcade games της δεκαετίας του ‘80
Insert coin to continue: Τα arcade games που όλοι αγαπήσαμε! > Το έργο αυτό δεν είναι διόλου εύκολο. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, συγκεντρώνονται καμιά πενηνταριά από τα αγαπημένα μας ηλεκτρονικά. Μετά από έρευνα, εντοπίζονται και ανασύρονται από την μνήμη μας άλλα τόσα ώσπου ξαφνικά ο όγκος γίνεται τεράστιος. Ας μην πολυλογούμε όμως άλλο και ας απολαύσουμε τα παιχνίδια που μας ....
σημάδεψαν κατά αλφαβητική σειρά (πώς αλλιώς θα μπορούσε να τα διαχωρίσει πράγματι κάποιος;).
1942
Κάνεις το αεροπλανικό σου, αποφεύγεις τα πυρά και επιτίθεσαι με μανία στο βομβαρδιστικό.
After Burner
Αν είναι δυνατόν, ποιες είναι οι πιθανότητες να πέσεις και πάλι σε αεροπλανοπαίχνιδο όταν υπάρχουν τόσες επιλογές; Το δικό μας Top Gun, τόσο απλά.
Airwolf
Ντάξει, καταντάει σκάνδαλο, αλλά θα ήταν αμαρτία να αφήσουμε εκτός εξίσωσης τα ελικόπτερα, έχουν κι αυτά ψυχή.
Altered Beast
Επιτέλους, αλλαγή σκηνικού με ένα από τα λατρεμένα μου side scrolling/ platform/ beat ‘em up games. Άρωμα από Ελλάδα και πολύ ξύλο.
Amidar
Αρκετά παλιό και όχι τόσο προβεβλημένο όσο άλλα maze games. Κι όμως, ήταν από τα πιο έξυπνα, μάθαινες και γεωμετρία. Άσχετο, αλλά μόνο αγάπη και για το Dig Dug.
Arch Rivals
Ξεχύνεται ο Reggie στον αιφνιδιασμό, ετοιμάζεται να καρφώσει, εμφανίζεται ο Mohawk και του τραβάει ένα μπουκέτο όλο δικό του. No foul, συνεχίζουμε, αυτό σημαίνει arcade μπασκετάκι.
Arkanoid
                        Arkanoid Insert coin to continue: Τα arcade games που όλοι αγαπήσαμε! arcade games
Συγγνώμη, ένα λεπτό, τι ακριβώς θέλεις να σου πω εδώ; Arkanoid, αγαπήθηκε περισσότερο κι από τον «πατέρα» του το Breakout, αυτό αρκεί. Για να βλέπω το power-up με τα πολλά μπαλάκια.
Bank Panic
Πατάς το κουμπί, ανοίγει μια πόρτα και βγαίνει… Εμ, εδώ σε θέλω, αν ήξερες τι βγαίνει, θα είχε χαθεί το νόημα. Προσοχή στη φαγούρα στα δάκτυλα, δεν είναι όλοι κακοί σε αυτό το shooter.
Bionic Commando
Μήπως το είχες παίξει στο NES; Η original arcade έκδοση είναι αρκετά διαφορετική, αλλά τα βασικά δεν αλλάζουν: Grappling gun, λέμε.
Black Tiger
Εξαιρετικό platform game από την Capcom, με τους εχθρούς να καίγονται για το ποιος θα σε πρωτοβλάψει. Η τριπλή στιλετιά είναι μια καλή απάντηση από μέρος σου.
Bomb Jack
Το λατρεύω, τόσο απλά. Η δουλειά του πυροτεχνουργού, έστω και υπό μία πιο ευρεία έννοια, δεν ήταν ποτέ πιο διασκεδαστική.
Bubble Bobble
                                             196035-bubble_bobble_01 arcade games arcade games arcade games arcade games arcade games arcade games ! arcade games
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν o Bub και ο Bob. Έπαιζαν διπλό σαν καλοί φίλοι και παγίδευαν κακούς σε φούσκες. Κάποια στιγμή τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Έβρισαν ο ένας τον άλλον κι από τότε έπαιζαν μόνοι τους.
Cabal
Άλλο shooter σαν κι εσένα δεν υπάρχει, τελεία. Και πόσο καινοτόμο ήσουν για την εποχή…
Chase HQ
Επικά κυνηγητά. Έπαιρνες τη λάθος στροφή και η οθόνη του cabinet κινδύνευε σοβαρά από μη αναστρέψιμη θραύση. Το έπαιξα περισσότερο σε Amstrad, αλλά η αρχή έγινε στα arcades.
Commando
Η στιγμή στο τέλος του επιπέδου που ανοίγουν οι πόρτες και ξεπετάγονται δεκάδες στρατιώτες, σε κάνει να νιώθεις ως Ράμπο και Terminator μαζί. Ρίξε τη χειροβομβίδα, ΤΩΡΑ.
Contra
Περίπου ίδια περίπτωση με το Bionic Commando, η NES version είχε διαφορές από την αυθεντική arcade, αλλά το μεγαλείο δεν αλλάζει.
Defender
Τα παλιά τα χρόνια, έπρεπε να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει, τα γραφικά δεν έκαναν όλη τη δουλειά. Ένα space shooter, εξάλλου, απαιτεί να διαθέτεις φαντασία.
Donkey Kong
Ένα κείμενο ωδή, αφιερωμένο στο γορίλα της καρδιάς μας, δεν θ’ αργήσει. Αναφορά εδώ, λεπτομέρειες αργότερα, ΠΡΟΣΟΧΗ στο βαρέλι.
Double Dragon
Υπάρχει μια καλή ιδέα γι’ αυτό εδώ στο OneMan, ελπίζω να πραγματοποιηθεί σύντομα. Προς το παρόν, δεν ξεχνώ την υπέροχη αγκωνιά, όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν.
Double Dribble
Ας πούμε ότι ήταν η πιο ρεαλιστική ψηφιακή εκδοχή του μπάσκετ εκείνη την εποχή. Αρκεί αυτό για να βρίσκεται, με δόξα και τιμή, στη λίστα αυτή.
Dragon’s Lair
Κάποιοι λένε ότι δεν ήταν καν παιχνίδι (interactive movie). Κάποιοι άλλοι, λένε ότι δεν έχουν παίξει κάτι πιο δύσκολο. Άπαντες συμφωνούν για την πρωτοποριακή απεικόνιση για 1983.
Elevator Action
Το κορυφαίο ασανσέρ είναι αυτό στην πόκα. Το αμέσως επόμενο, είναι το Elevator Action, το πανέξυπνο platform game.
Express Raider
Fighting, shooting, ληστείες τρένων. Πιο Άγρια Δύση από αυτή, δεν υπάρχει.
Frogger
Δεκάδες τρόποι για να πεθάνει ένα βατραχάκι. Όχι, δεν μας έφταιξε σε τίποτα, δεν θα σε....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr