Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Kομήτης κρύβει εξωγήινη ζωή

67P/Churyumov-Gerasimenko 67p/churyumov-gerasimenkoΠριν από λίγο καιρό, τον Αύγουστο του 2014 το διαστημόπλοιο Rosetta της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, έφτασε κομήτη στον 67P/Churyumov-Gerasimenko και μπήκε σε τροχιά.
Ο κομήτης συνεχίζει να ταξιδεύει μαζί με το διαστημόπλοιο-δορυφόρο προς το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος με ταχύτητα που φτάνει περίπου τα 33 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.
67P/Churyumov-Gerasimenko...
Οι εικόνες και τα δεδομένα που παραδίδονται από το διαστημικό σκάφος Rosetta κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι ο κομήτης 67P/Churyumov-Gerasimenko δεν είναι ένας συνηθισμένος ογκόλιθος, καθώς εμφανίζει διάφορες γεωλογικές ιδιαιτερότητες.
Ο κομήτης φαίνεται να επικαλύπτεται από μια μαύρη κρούστα που είναι πλούσια σε οργανικά στοιχεία. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις αρκετών λιμνών στην επιφάνεια του κομήτη αν και είναι κατεψυγμένες.
Το διαστημόπλοιο Rosetta της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αναζητήσει κάποιου είδους εξωγήινης ζωής στον κομήτη....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr