Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πόσο επηρεαζόμαστε από τον ήχο του κινητού μας

Έρευνα αποκαλύπτει πόσο επηρεαζόμαστε από τον ήχο του κινητού μας ΈρευναΈρευνα: Πόσο μας επηρεάζει ακόμη και ο ήχος ενός μηνύματος στο κινητού – Ακόμη και ο ήχος ενός μηνύματος, μιας κλήσης ή μιας δόνησης στο κινητό μας τηλέφωνο μας αποσπά την προσοχή στον ίδιο βαθμό, όπως αν θα απαντούσαμε στο τηλεφώνημα ή θα στέλναμε απάντηση στο μήνυμα.
Γνωρίζοντας ότι ένα γραπτό μήνυμα ή  email έχει φτάσει στο κινητό μας, ακόμη κι αν δε σηκώσουμε το τηλέφωνο για να το διαβάσουμε, μας αποσπά την προσοχή σε...
σημαντικό βαθμό από αυτά που κάνουμε εκείνη τη στιγμή.

Όπως αναφέρει μια νέα Έρευνα που διεξήγαγε μια ομάδα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι άνθρωποι που λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ κάνουν κάποια απαιτητική εργασία στον υπολογιστή, είναι τρεις φορές πιο πιθανό να κάνουν λάθη.
«Παρότι αυτές οι ειδοποιήσεις είναι σε γενικές γραμμές σύντομης διάρκειας, μπορούν να προκαλέσουν άσχετες σκέψεις στο άτομο και απόσπαση της προσοχής του μυαλού του, που έχει αποδειχθεί ότι βλάπτουν την απόδοση της εργασίας τους» αναφέρουν στη μελέτη τους.
«Οι ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο και μόνο διαταράσσουν σημαντικά την απόδοση σε μια απαιτητική εργασία, ακόμα και όταν οι συμμετέχοντες δεν ανταποκριθούν άμεσα σε αυτές».
Για τις ανάγκες της Έρευνα , οι ψυχολόγοι ζήτησαν από 166 ανθρώπους να παίξουν ένα παιχνίδι στον υπολογιστή, στο οποίο έπρεπε να πιέζουν ένα κουμπί όταν εμφανίζονταν συγκεκριμένοι αριθμοί στην οθόνη.
Έρευνα Το πείραμα χωρίστηκε σε δύο τμήματα.
Στο πρώτο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν απλά να ολοκληρώσουν την εργασία αυτή, ενώ στο δεύτερο –παρότι δεν το γνώριζαν- χωρίστηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες: κλήση, γραπτό μήνυμα ή καμία ειδοποίηση.
Οι αυτόματες κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα εστάλησαν στα....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr