Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δυνατή η αποκρυπτογράφηση συναλλαγών με Bitcoin

security Hacking Team Hacking TeamΗ διαρροή δεδομένων της Hacking Team απέφερε πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες νομίζαμε αρχικά. Τα εσωτερικά emails που διέρρευσαν αποκάλυψαν ότι η εταιρεία είχε αναπτύξει ένα ειδικό λογισμικό που μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει κάθε συναλλαγή με Bitcoin, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Ars Technica.
Το εν λόγω λογισμικό ονομάζεται «Money Module» και ήταν μέρος της σουίτας Remote Control System που η ιταλική εταιρεία πωλούσε σε κυβερνήσεις και ....
hacking ομάδες σε όλο τον κόσμο.
Όπως ίσως γνωρίζετε η Hacking Team παραβιάστηκε στις αρχές του Ιουλίου, και διέρρευσαν πάνω από 400GB δεδομένα της εταιρείας.
Τα δεδομένα αυτά κυκλοφόρησαν online μέσω του Wikileaks, και οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ξεκίνησαν άμεσα την έρευνα στο περιεχόμενο, ανακαλύπτοντας πάρα πολλές ευπάθειες στο Flash και πολλά άλλα που αποτελούσαν εργαλεία της εταιρείας .
Το Money Module, είχα σαν στόχο τις συναλλαγές με Bitcoin και κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 2014. Αναπτύχθηκε στο Μιλάνο (Ιταλία) σε ένα υποκατάστημα της εταιρείας και «Επιτρέπει την συλλογή διαφόρων στοιχείων, όπως τη λίστα των επαφών και τους τοπικούς λογαριασμούς, το wallet (δηλαδή, τα χρήματα) και το ιστορικό συναλλαγών»
Το Money Module μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, και λειτουργούσε άψογα με κρυπτο-νομίσματα BitCoins, LiteCoins, Feathercoins και Namecoins.
To Money Module της Hacking Team λειτουργούσε με τη....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr