Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Το BBC παρουσίασε το τελικό σχέδιο ενός πολύ μικρού υπολογιστή

micro:bit micro:bit


Το BBC παρουσίασε το τελικό σχέδιο ενός πολύ μικρού υπολογιστή αυτή την εβδομάδα. Ο λιλιπούτειος υπολογιστής (ονομάζεται micro:bit), μοιάζει με Raspberry Pi αλλά δεν είναι, και θα διανεμηθεί σε εκατομμύρια μαθητές του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο που μας έρχεται, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν κώδικα σε νεαρή ηλικία.....

«Είμαστε ευτυχισμένοι, σαν να δίνουμε στα παιδιά πινέλα όταν είναι μικρά, χωρίς εμπειρία – κάπως έτσι είναι και με την τεχνολογία,» ανέφερε ο Sinead Rocks, επικεφαλής του BBC Learning.
Συνεχίζοντας ανέφερε: «Είναι η πιο φιλόδοξη πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση εδώ και 30 χρόνια.. Το micro:bit είναι σε θέση να συνδεθεί με τα πάντα, από κινητά τηλέφωνα μέχρι Raspberry Pi.»
Ο υπολογιστής τσέπης έχει μια προγραμματισμένη σειρά (5×5) από 25 κόκκινα LED φώτα, δύο κουμπιά, και ένα ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης. Αντί να τροφοδοτείται από μια μπαταρία ρολογιού, το τελικό μοντέλο απαιτεί τη χρήση ενός τροφοδοτικού add-on για να λειτουργήσει ακόμα και αν δεν υπάρχει πρίζα κοντά. Αυτό το τροφοδοτικό θα λειτουργει με μπαταρίες AA.
Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr