Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Android παιχνίδια κλέβουν κωδικούς πρόσβασης του Facebook

facebook login Facebook
Ερευνητές της εταιρείας ασφαλείας ESET εντόπισαν ένα κακόβουλο λογισμικό που κλέβει διαπιστευτήρια σύνδεσης στο Facebook. Το trojan έχει μεταμφιεστεί σε παιχνίδι της πλατφόρμας του Android και έχει κατέβει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο φορές.
Ο Robert Lipovsky της ESET αναφέρει ότι το ....
παιχνίδι Cowboy Adventure, αλλά και το Jump Chess, πριν αφαιρεθούν από το Google Play, για υποκλοπή διαπιστευτηρίων του Facebook είχαν κατέβει από τους χρήστες της υπηρεσίας, ένα εκατομμύριο φορές.
Οι απατεώνες είχαν δημιουργήσει φαινομενικά ένα νόμιμο παιχνίδι αντιγράφοντας δημοφιλείς τίτλους, προσθέτοντας κακόβουλο κώδικα που υπέκλεπτε κωδικούς πρόσβασης του Facebοok, από ιστοσελίδες phishing που άνοιγαν μέσω των κακόβουλων παιχνιδιών.
Ο Lipovsky ανέφερε ότι «… αν και ο αριθμός των πιθανών θυμάτων ήταν ένα εκατομμύριο, υπήρχαν πολλοί από αυτούς που δεν είχαν εξαπατηθεί από την απάτη.»
«Η ανάλυσή μας σε αυτά τα κακόβουλα παιχνίδια έδειξε ότι οι εφαρμογές ήταν γραμμένες σε C# και χρησιμοποιούσαν το Mono Framework.
«Ο κωδικός phishing βρίσκεται μέσα στο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr