Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αυτόνομα Όπλα: Μια Ανοικτή Επιστολή από Ερευνητές AI & Ρομποτικής


ai Autonomous weapons AI«Το τελικό σημείο αυτής της τεχνολογικής τροχιάς είναι προφανής: τα αυτόνομα όπλα θα γίνουν τα Kalashnikov του αύριο. Το βασικό ερώτημα για την ανθρωπότητα σήμερα είναι να ξεκινήσει μια παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών AI (από το Artificial Intelligence) ή να μην ξεκινήσει.»
– Autonomous Weapons: An Open Letter from AI & Robotics Researchers
– Αυτόνομα Όπλα:....
Μια Ανοικτή Επιστολή από Ερευνητές AI & Ρομποτικής
Ο Elon Musk, o καθηγητής Stephen Hawking μαζί με 1000 άλλους ερευνητές υπογράφουν τη σημερινή ανοιχτή προειδοποιητική επιστολή για τα αυτόνομα όπλα.

Έχουν δίκιο;

Ο εμβολιασμός των σημερινών οπλικών συστημάτων με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έρχεται. Πειράματα με νευρωνικά δίκτυα και άλλες δομές AI έχουν ήδη απίστευτα αποτελέσματα. Εταιρείες όπως η Google και το Facebook, άντλησαν τεράστια ποσά πόρων για την έρευνα στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός φυσικά κάνει ακριβώς το ίδιο.
Ο Phillip Killicoat σε ένα έγγραφο προς την Παγκόσμια Τράπεζα [pdf], που δημοσιεύθηκε το 2007, υπολόγισε ότι υπήρχαν 500 εκατομμύρια πυροβόλων όπλων σε όλο τον κόσμο το 2004, από τα οποία περίπου 100 εκατομμύρια ήταν απόγονοι των Kalashnikov. Τα τρία τέταρτα αυτών ήταν ΑΚ-47.


Το πρώτο εύκολα αναπαραγόμενο AI όπλο θα εξαπλωθεί ακριβώς όπως και τα ευρέως διαδεομένα Kalashnikov και θα είναι ακόμη πιο καταστροφικά.


Οι επιστήμονες αναφέρουν:...



Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr