Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τα 15χρονα XP συνεχίζουν να βγάζουν καλά λεφτά

Το ότι τα Windows XΡ είναι το πιο επιτυχημένο λειτουργικό στην ιστορία των υπολογιστών το ξέραμε! Η ιστορία τους, λίγο-πολύ γνωστή. Η πώλησή τους έχει σταματήσει εδώ και πέντε χρόνια, ενώ οι διαδοχικές παρατάσεις στην τεχνική υποστήριξή τους, λόγω της μεγάλης δημοφιλίας τους, είχε ως αποτέλεσμα οι τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας να εκδοθούν από τη Microsoft στις 8 Απριλίου του 2014.....

Παρόλα αυτά, η εγκατεστημένη βάση παρέμεινε σε πολύ υψηλά ποσοστά, ακόμη και μετά τη λήξη της υποστήριξής τους. Ποσοστά που ξεπερνούσαν το 20% επί μήνες. Μέχρι και τον Μάιο, πριν δύο μήνες δηλαδή, τα Windows XP υπολογίζεται πως βρίσκονται ακόμη εγκατεστημένα σε πάνω από το 14% των PC παγκοσμίως, ενώ τα Windows 8 και 8.1, βρίσκονται [μόλις!] 2 μονάδες ψηλότερα. Τα ποσοστά των Windows 8/8.1 οφείλονται κυρίως σε νέες αγορές, ενώ η μετατόπιση των χρηστών έγινε από τα ΧΡ προς τα Windows 7, τα οποία βρίσκονται στο εντυπωσιακό 57%.
Αυτά τα ποσοστά, όμως, αφορούν στα desktop συστήματα των τελικών χρηστών, των καταναλωτών. Υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταστάσεις των ΧΡ παγκοσμίως, οι οποίες λειτουργούν σε τραπεζικά συστήματα, ΑΤΜ, στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές, οι οποίες χρειάζονται υποστήριξη. Και φυσικά, την έχουν!
Λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα των Windows 10 και με.τα Windows 8 σχεδόν στο περιθώριο, τα 15χρονα ΧΡ συνεχίζουν να βγάζουν λεφτά και μάλιστα καλά λεφτά! Προς τα τέλη τού Ιουνίου, έγινε γνωστή μία διετής συμφωνία υποστήριξης που υπογράφτηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα, μεταξύ της Microsoft και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η οποία έχει αρχικό τίμημα 9,1 εκατομμύρια δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30,8 εκατομμύρια! Η συμφωνία αφορά σε υποστήριξη περίπου 100.000 υπολογιστών και servers, οι οποίοι είναι όσοι ακόμη τα στελέχη του ΠΝ των ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να “μεταφέρουν” σε νεότερο λειτουργικό σύστημα –προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013. Για την ακρίβεια, δεν έχουν προλάβει να μεταφέρουν τις εφαρμογές που τρέχουν στα συστήματα με Windows XP [και Windows Server 2003], οι οποίες είναι απολύτως σημαντικές και κρίσιμες, αφού πρόκειται για συστήματα διοίκησης πολέμου.
Ανάλογες συμφωνίες υποστήριξης, μεταξύ άλλων, έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις της .....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com