Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Mια στις τρεις επιθέσεις phishing είχε στόχο την κλοπή χρημάτων



Σύμφωνα με έρευνα της Kapesrky Lab, οι κυβερνο-εγκληματίες προσπαθούν εντονότερα από ποτέ να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και να κλέψουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών, δημιουργώντας ψεύτικα websites που μιμούνται αυτά χρηματοοικονομικών οργανισμών.


Ακολουθούν πληροφορίες από το Δελτίο Τύπου της εταιρίας....


Το 2013, οι επιθέσεις phishing εκμεταλλεύτηκαν τα ονόματα κορυφαίων τραπεζών, online καταστημάτων και συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών σε ποσοστό 31,45%, σημείωνοντας αύξηση 8,5% σε σχέση με το 2012.

Το phishing αποτελεί μια μέθοδο εξαπάτησης που χρησιμοποιούν οι ψηφιακοί εγκληματίες με σκοπό να αποσπάσουν απόρρητα δεδομένα των χρηστών, με τη βοήθεια πλαστών ιστοσελίδων που μιμούνται νόμιμους διαδικτυακούς πόρους.

Σε αντίθεση με το κακόβουλο λογισμικό που έχει δημιουργηθεί για συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα, οι επιθέσεις phishing απειλούν όλες τις συσκευές με δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλείς ανάμεσα στους απατεώνες. Μόνο κατά τη διάρκεια του 2013, τα προϊόντα της Kaspersky Lab επενέβησαν για να προστατεύσουν περίπου 39,6 εκατομμύρια χρήστες από αυτή τη διαδικτυακή απειλή.

Οι ιστοσελίδες phishing που έχουν ως στόχο να «αλιεύσουν» οικονομικά στοιχεία των χρηστών χρησιμοποιούν κυρίως τις επωνυμίες δημοφιλών ηλεκτρονικών καταστημάτων, συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών και online τραπεζικών συστημάτων. Το 2013, οι τράπεζες αποτέλεσαν τους πιο ελκυστικούς στόχους, καθώς χρησιομοποίηθηκαν στο 70,6% των επιθέσεων οικονομικού phishing.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.e-pcmag.gr