Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

H κυκλοφορία κακόβουλων bots είναι σε άνοδο

Pushdo Bot Distil Networks: η κυκλοφορία κακόβουλων bots είναι σε άνοδο Η Distil Networks δημοσίευσε το “Bad Bot Landscape Report” για το 2013. Η εταιρεία έχει μια βάση δεδομένων με 7 δισεκατομμύρια κακόβουλα bots, από τα οποία τα 2.2 δισ. εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν πέρυσι.Η Distil Networks προειδοποιεί ότι η κυκλοφορία κακόβουλων bots είναι σε άνοδο. Ο αριθμός των κακόβουλων bots στη συνολική κυκλοφορία Ιστού έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το πρώτο τρίμηνο του 2013 με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (από 12,25% έφτασε το 23,6%). Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των ακίνδυνων bots μειώθηκε από 27% σε 19,4% την ίδια περίοδο.Το πρόβλημα με την αύξηση της κυκλοφορίας των κακόβουλων bots είναι το γεγονός ότι οι....
εταιρείες πληρώνουν σημαντικά ποσά για το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται για την επιβλαβή κυκλοφορία. Ωστόσο, η κακή κυκλοφορία δεν έχει επιπτώσεις μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων. Οι ISPs, οι επιχειρήσεις και οι τακτικοί χρήστες του Ίντερνετ όλοι επηρεάζονται αρνητικά.
Η έκθεση δείχνει επίσης ότι τα περισσότερα κακόβουλα bots βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ώρα αιχμής της κυκλοφορίας τους καταγράφεται από τις 18:00, έως τις 21:00 Ανατολική ώρα.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός , για πάνω από 1.100 ISPs και φιλοξενία τους παρόχους , το 70 % ή και περισσότερο της συνολικής κυκλοφορίας τους αντιπροσωπεύεται από την κακή bots . Το 2013 , το μεγαλύτερο botnet ήταν Pushdo , η οποία επηρέασε συνολικά 4,2 εκατομμύρια διευθύνσεις IP και σχεδόν όπως πολλοί υπολογιστές .
Η έκθεση της Distil Networks διαπιστώνει επίσης ότι από όλες τις επιχειρήσεις, ηοι επιχειρήσεις των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών εξυπηρετεί το υψηλότερο ποσοστό της κακής κυκλοφορίας.
Στο περιβάλλον της κινητής τώρα, εννέα από τις δέκα κορυφαίες παγκόσμιες επιχειρήσεις επηρεάζονται από τα κακόβουλα bots.
«Το τοπίο για τα κακόβουλα bot εξελίσσεται ραγδαία, προκαλώντας ποικίλες βλάβες σε όλους τους εμπλεκόμενους στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων. Ο όγκος δεδομένων από τα κακόβουλα bot θα συνεχίσει να αυξάνεται για έναν απλό λόγο – τα bots είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για αρκετούς από τη σκοτεινή πλευρά της κοινότητας του Διαδικτύου. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία από τα κακόβουλα bot και διαλευκάνει ορισμένες ευρέως διαδεδομένες απόψεις σχετικά με την προέλευσή τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Distil Networks, Rami Essaid.
«Για παράδειγμα, τα περισσότερα από τα κακόβουλα bots προέρχονται από τις....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr