Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Άμεση αντίδραση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον ιό στο Facebook!


 FACEBOOK 775 355 500x229 Πλήρη επιβεβαιώση του ρεπορτάζ του SecNews! Άμεση αντίδραση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον ιό στο Facebook!Άμεση αντίδραση με διενέργεια έρευνας και δελτίο τύπου  επέδειξε η ΔΗΕ  μετά την δημοσιοποίηση του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ Ρεπορτάζ-έρευνα του SecNews (που μεταδόθηκε σχεδόν από το σύνολο των ηλεκτρονικών και όχι μόνο ΜΜΕ) σχετικά με την προέλευση του νέου Ιού στο Facebook δημιούργημα Ελλήνων χάκερς!
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της....
Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με «ιό» που διαδίδεται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από έτερο χρήστη του «Facebook» μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει».
Το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου είναι συνήθως αρχείο με ονομασία «Watch This!!!.vbs», το οποίο μόλις εκτελεστεί, εγκαθίσταται μόνιμα ο «ιός» στο σύστημα και αποκτά τη δυνατότητα να εκτελέσει διάφορες παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή, εν αγνοία του χρήστη, όπως προβολή διαφημίσεων, υποκλοπή κωδικών, εκτέλεση κακόβουλων προγραμμάτων κλπ.
Επίσης, ο ιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό «Facebook» του χρήστη, προκειμένου να διαδοθεί με τη μορφή μηνύματος σε άλλους χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr