Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το ENGAGE επιτρέπει την άμεση πληροφόρηση και έλεγχο των κυβερνητικών δεδομένων

Πλατφόρμα διευκολύνει την αναζήτηση δημοσίων εγγράφων Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών έχουν επιδείξει μια πρωτοφανή προοπτική μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα. Η υπόσχεση μια ανοιχτής διακυβέρνησης έφερε το επιχείρημα των ανοιχτών δεδομένων (open data) στο προσκήνιο.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα αρκετές δυσκολίες που εμποδίζουν την αποτελεσματική διερεύνηση, διαχείριση και διανομή μεγάλων όγκων διαθέσιμων δεδομένων του δημόσιου τομέα σε κοινότητες που μπορούν να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση τέτοιων ....μεταρρυθμίσεων, όπως ερευνητές, δημοσιογράφοι, προγραμματιστές λογισμικού και ακόμα απλοί πολίτες.
Παραδοσιακά, τα δεδομένα του Δημοσίου Τομέα (Public Sector Information- PSI) δημοσιεύονταν σε οποιοδήποτε μορφή ήταν διαθέσιμη εκείνον τον καιρό ή πιο βολικό για τον κυβερνητικό οργανισμό που ήταν υπεύθυνος να τα εκδώσει. Πρόσφατα όμως, η συνειδητοποίηση ότι η δύναμη των ανοιχτών δεδομένων προέρχεται από τη δυνατότητα εύκολης και αποτελεσματικής ταξινόμησης, αναζήτησης, διαλειτουργικότητας, μετατροπής και χρήσης σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, έχει οδηγήσει στις λεγόμενες πρωτοβουλίες Ανοιχτών Δεδομένων (Open Data). Σε αυτό το πλαίσιο, έννοιες όπως η συνεργασία σε κοινωνικά δίκτυα και ο πληθοπορισμός (crowd sourcing ), έχουν τη δυνατότητα να φέρουν άνευ προηγουμένου αξία στην επαναχρησιμοποίηση των δεδομένων του Δημοσίου.

Ο κύριος στόχος της πλατφόρμας ENGAGE που πρόσφατα μπήκε σε beta έκδοση – είναι η.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr