Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Οι επιστήμονες δημιούργησαν για πρώτη φορά στο εργαστήριο οισοφάγο


Οι επιστήμονες δημιούργησαν για πρώτη φορά στο εργαστήριο οισοφάγο, χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα και, στη συνέχεια τον μεταμόσχευσαν με επιτυχία σε πειραματόζωα (αρουραίους).
Μέχρι σήμερα είχαν δημιουργηθεί στο εργαστήριο διάφορα όργανα και ιστοί (τραχεία, ουροδόχος κύστη, αιμοφόρα αγγεία κ.α.), όμως, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, είχε αποδειχτεί πολύ δύσκολο να αναγεννηθεί ένας κατεστραμμένος οισοφάγος.
Πρόκειται για ένα ακόμη επίτευγμα στο.....
πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, το οποίο θα πρέπει να επαναληφθεί σε ανθρώπους, κάτι όμως που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, καθώς ανάμεσα στους οισοφάγους των αρουραίων και των ανθρώπων υπάρχουν δομικές διαφορές (π.χ. διαφορετικά είδη μυών).
Επιπλέον, παραμένει το ζήτημα της διαφορετικής κλίμακας μεγέθους, καθώς ο οισοφάγος ενός αρουραίου είναι πολύ μικρότερος από τον ανθρώπινο. Γι’ αυτό, το επόμενο ενδιάμεσο βήμα θα είναι να δοκιμαστεί η νέα τεχνική σε μεγαλύτερα πειραματόζωα.
Οι ερευνητές από διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία) , με επικεφαλής τον καθηγητή Πάολο Μακιαρίνι, διευθυντή του κέντρου αναγεννητικής ιατρικής του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο περιοδικό "Nature Communications", ανακοίνωσαν ότι οι μεταμοσχευμένοι εργαστηριακοί οισοφάγοι εμφανίζουν κανονική αναγέννηση νεύρων, μυών, επιθηλιακών κυττάρων και αιμοφόρων αγγείων.
Οι επιστήμονες δημιούργησαν το νέο όργανο παίρνοντας αρχικά έναν οισοφάγο από αρουραίο, από όπου αφαίρεσαν όλα τα κύτταρα και χρησιμοποιώντας μετά ό,τι απέμεινε ως «σκελετό».
Στη συνέχεια, πήραν βλαστικά κύτταρα από τον νωτιαίο μυελό του ζώου όπου θα γινόταν η μεταμόσχευση (ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ανοσολογικής αντίδρασης και απόρριψης του μοσχεύματος) και τα εμφύτευσαν πάνω σε αυτή τη βιολογική «σκαλωσιά».
Μέσα σε τρεις εβδομάδες, είχε αρχίσει να αναπτύσσεται στο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr