Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Βελτιωμένο αιματολογικό - γενετικό τεστ "βλέπει" στέρεους καρκινικούς όγκους

Αμερικανοί επιστήμονες παρουσίασαν ένα βελτιωμένο αιματολογικό - γενετικό τεστ, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γρήγορη και ακριβή μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης των στερεών καρκινικών όγκων. Το τεστ βρίσκεται ακόμα στη φάση της ανάπτυξης, έχει περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης και κάποια ημέρα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα χρησιμοποιείται ευρέως για την ανίχνευση πολλών ειδών καρκίνου, καθώς επίσης για διερεύνηση του βαθμό που η νόσος έχει ...προχωρήσει και κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στη θεραπεία.Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ογκολογίας Μαξιμίλιαν Ντιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ιατρικής "Nature Medicine", ανέφεραν ότι στην τωρινή μορφή του το τεστ εντόπισε περίπου τους μισούς ασθενείς (50%) με καρκίνο του πνεύμονα αρχικού σταδίου (στάδιο 1), καθώς και όλους τους ασθενείς με πιο προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα (στάδιο και 2 και πάνω). Το τεστ εντοπίζει ίχνη του DNA του όγκου, που κυκλοφορούν στο αίμα. Έως τώρα το τεστ ήταν δύσχρηστο, χρονοβόρο και όχι πολύ ακριβές. Μετά τις νέες βελτιώσεις που επέφεραν οι αμερικανοί επιστήμονες, το τεστ είναι πολύ πιο ευαίσθητο («πιάνοντας» πολύ μικρές ποσότητες του καρκινικού DNA) και κλινικά πιο εύχρηστο.
Οι γιατροί μέχρι σήμερα μπορούν πιο εύκολα να διαγνώσουν και να παρακολουθήσουν αιματολογικά την εξέλιξη των «υγρών» καρκίνων (όπως η λευχαιμία), από ό,τι των «στερεών». Το νέο τεστ, κατά κάποιο τρόπο, όπως δήλωσε ο αιματολόγος - ογκολόγος Ας Αλιζαντέχ, «στην ουσία επιχειρεί να μετατρέψει τους στερεούς όγκους σε υγρούς, ώστε να ανιχνεύονται και να παρακολουθούνται πιο εύκολα».

Τα καρκινικά κύτταρα συνεχώς διαιρούνται και πεθαίνουν. Καθώς αυτό συμβαίνει,...
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr