Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Εφαρμογή επιτρέπει σε smartphones να καταγράφουν 3D μοντέλα αντικειμένων

Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν και καλύπτουν όλο και περισσότερες λειτουργίες, για τις οποίες παλιότερα χρησιμοποιούσαμε εξειδικευμένες συσκευές. Για παράδειγμα, λειτουργούν ικανοποιητικά για λήψη φωτογραφιών αλλά και ακρόαση μουσικής. Όπως φαίνεται, σύντομα θα προστεθεί και η δυνατότητα τρισδιάστατης «σάρωσης» αντικειμένων!
Ερευνητές από το ETH της Ζυρίχης δημιούργησαν μια εφαρμογή που επιτρέπει σε κοινά smartphone να καταγράφουν και να προβάλουν τρισδιάστατα μοντέλα πραγματικών ....
αντικειμένων. Τα μοντέλα αυτά μπορούν να τεθούν σε επεξεργασία ή ακόμη και να εκτυπωθούν τρισδιάστατα, με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η εφαρμογή λειτουργεί ικανοποιητικά τόσο σε εσωτερικές, όσο και εξωτερικές λήψεις, καθώς και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως μέσα σε μουσεία.

Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να στρέψει την κάμερα της συσκευής στο επιθυμητό αντικείμενο και στη συνέχεια να περιστρέψει το τηλέφωνο γύρω από το αντικείμενο ώστε να καταγραφεί από διάφορες γωνίες. Η εφαρμογή αξιοποιεί τους ενσωματωμένους αισθητήρες της συσκευές προκειμένου να ανιχνεύσει πότε και πόσο κινείται, ενώ αυτόματα τραβάει τις φωτογραφίες που απαιτούνται.

Αφού η λήψη ολοκληρωθεί, ο χρήστης μπορεί να δει το ψηφιακό μοντέλο από διάφορες γωνίες και αν απαιτείται να τραβήξει επιπλέον φωτογραφίες για να συμπληρώσει τμήματα που ίσως λείπουν.

http://www.newsbeast.gr