Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Hoax στο Facebook «99% of people cannot watch this video more than 10 seconds»

Κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Αν το δείτε αποφύγετε το. Δεν θα δείτε το βίντεο που υπόσχεται. Η Ελληνική σελίδα που το φιλοξενεί (το domain name φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία) απλά προσπαθεί να κερδίσει likes που διαδίδουν την απάτη.
Το hoax αναφέρει ότι το 99% των ανθρώπων που θα προσπαθήσουν να δουν το βίντεο θα το σταματήσουν πριν τα 10 δευτερόλεπτα. Ο τίτλος του κινεί το ενδιαφέρον (δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την φωτογραφία) και έχει σαν στόχο την εξαπάτηση σας.

hoax 1 Νέο hoax στο Facebook «99% of people cannot watch this video more than 10 seconds»
Αν ανοίξετε τη σύνδεση που υπάρχει στο Facebook, θα δείτε ένα παράθυρο βίντεο το οποίο δεν λειτουργεί.
Για να λειτουργήσει θα πρέπει να κάνετε «like». Με το «like» γίνεται και δημοσίευση στη σελίδα σας την ίδια στιγμή. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι με το Facebook, ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας ζητήσει να συνδεθείτε. Καλό θα ήταν να μην το κάνετε. Αν συνδεθήκατε από αυτό το παράθυρο αλλάξτε άμεσα κωδικό πρόσβασης.
hoax 2 Νέο hoax στο Facebook «99% of people cannot watch this video more than 10 seconds»
Ο διαχειριστής της σελίδας που φιλοξενεί το hoax, έχει απενεργοποιήσει το δεξί κλικ, για να μην μπορεί κάποιος να δει τον κώδικα που χρησιμοποιεί. Παρόλα αυτά καταφέραμε να δούμε τον κώδικα του και μέσα περιείχε ένα domain (ihatenickinow (dot) blogspot (dot) com, εμφανίζεται με iframe) που είναι γνωστό από κακόβουλα scam.
Πηγή: iguru.gr

http://www.secnews.gr