Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

H Nintendo σκοπεύει να προωθήσει τίτλους της σε συσκευές της Apple

H Nintendo πειραματίζεται με το iOS Κάποτε ήταν ο Βασιλιάς του mobile gaming, αλλά τα τελευταία χρόνια η Nintendo δέχτηκε σοβαρά πλήγματα από την αγορά των smartphones. Παρόλο που το 3DS της εταιρείας δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία πάρα αυτά δεν σημείωσε σε καμιά περίπτωση την επιτυχία των DS ή του Gameboy. O λόγος είναι απλός αν αναλογιστεί κανείς πως σχεδόν όλοι σήμερα στα χέρια μας έχουμε ένα smartphone που μπορεί άνετα να μεταμορφωθεί σε μια κινητή συσκευή παιχνιδιού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τόνισαν πως η Nintendo επιβάλλεται για να βγει από την κρίση να σταματήσει να αγνοεί τα ....smartphones και να ξεκινήσει να κάνει διαθέσιμα δημοφιλή παιχνίδια και χαρακτήρες της όπως ο Mario ή ο Link στο iOS.

Σε πρόσφατη συνέντευξη με τον Reggie Fils COO της Nintendo Of America είχαμε για πρώτη φορά την παραδοχή και ένδειξη της εταιρείας πως σκέφτεται σοβαρά το παραπάνω ενδεχόμενο.

«Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν πολλά smartphones και tablets εκεί έξω και αυτό που κάνουμε είναι να σκεφτούμε έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις συσκευές για να κάνουμε καλύτερο marketing του περιεχομένου μας».

«Επίσης κάνουμε πολλά πειράματα για αυτό που θα μπορούσαν να αποκαλέσω μικρές εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος σε ένα smartphone ή tablet για να τον οδηγήσουμε πίσω στο Nintendo hardware. Ακόμη είμαστε στην αρχή αλλά θα εστιάσουμε κυρίως στο marketing».

Με άλλα λόγια μην περιμένετε ένα πλήρες Mario παιχνίδι για το iOS αλλά περιμένετε έξυπνες κινήσεις της εταιρείας για να προωθήσει τίτλους της όπως την δημιουργία για παράδειγμα ενός Mario endless runner παιχνιδιού.

Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί η Nintendo δεν σταματάει με αυτή την πολιτική άρνηση της και γιατί δεν ξεκινάει άμεσα να μεταφέρει τίτλους της στο iOS. Η απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός πως η Nintendo αποτελεί την Apple της Ιαπωνίας μιας και εδώ και χρόνια προσπαθεί να ενώσει το hardware με το software για να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Το να εγκαταλείψουν το hardware είναι σαν να λέμε στην Apple να κάνει επί πληρωμή το iOS και να σταματήσει να φτιάχνει iPhones.

Πηγή: appleworldhellas.com