Παρά τις δημόσιες δηλώσεις εναντίον των patent wars και όσων κατοχυρώνουν "ανούσιες" πατέντες, η Google είναι πολύ πιθανό να μπει στο top-10 των υποβαλλόμενων νέων πατεντών για το 2013.
Πριν 10 χρόνια είχε υποβάλει αιτήσεις για μόλις 4 νέες πατέντες, αλλά σύμφωνα με στοιχεία τπυ U.S. Patent & Trademark office, εκτιμάται πως μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει κατοχυρώσει 1.800 πατέντες, σε τομείς που αφορούν τρόπους αναζήτησης, Android smartphones εώς πιο ...εξωτικές περιπτώσεις σαν τα αυτοοδηγούμενα οχήματα και τα μπαλόνια αναμετάδοσης internet.

Η Google φαίνεται πως ξεκίνησε να πατεντάρει μανιωδώς το 2007, μετά την δήλωση του Jobs, που πυροδότησε τους patent wars, πως θα κατοχυρώσει ότι περισσότερο μπορεί σχετικά με το iPhone.

Εκτιμήσεις θέλουν γύρω στις 250.000 πατέντες να εμπλέκονται στην κατασκευή ενός smartphone, κάνοντας αδύνατη την μη παραβίαση κάποιας από έναν κατασκευαστή, και η έως τότε τακτική των εταιριών να κάνουν τα στραβά μάτια σε μικροπαραβάσεις σταμάτησε όταν η Apple μπήκε στην αγορά και αρνήθηκε να ακολουθήσει αυτήν την πρακτική.

Έτσι πλέον η Google υποβάλει 10 αιτήσεις κατά μέσο όρο ανά εργάσιμη ημέρα στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ.

Πηγή : Cellular-news