Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Φαίνεται οι Νεάντερταλ οργάνωναν τις κατοικίες τους με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που κάνουμε και εμείς

Οι Νεάντερταλ έφτιαχναν μεζονέτες!Ντένβερ, Κολοράντο 
Άλλη μια ανακάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι Νεάντερταλ δεν ήταν ένα περιορισμένης νοημοσύνης είδος που ζούσε σε πρόχειρα καταλύματα και απλά έτρωγε και κοιμόταν. Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι Νεάντερταλ είχαν ανεπτυγμένη νοημοσύνη, έφτιαχναν πολύπλοκα εργαλεία ενώ είχαν ακόμη και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Επιπλέον είχε διαπιστωθεί ότι μπορούσαν να κατασκευάσουν κατοικίες. Τώρα διαπιστώνεται ότι οι Νεάντερταλ που ζούσαν σε σπηλιές τις διαμόρφωναν με τρόπο ανάλογο με εκείνον που το ...κάνει και ο σύγχρονος άνθρωπος. Δημιουργούσαν ξεχωριστούς χώρους με συγκεκριμένες χρήσεις όπως για παράδειγμα, υπνοδωμάτια, σαλόνι και κουζίνα.  

Η πέτρινη «μεζονέτα»
Ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στις ΗΠΑ πραγματοποίησε ανασκαφές σε μια περιοχή της βορειοδυτικής Ιταλίας όπου εντοπίστηκαν μετά από κατάρρευση σπήλαια όπου διέμεναν κάποτε άνθρωποι. Ανακάλυψαν ένα σπήλαιο που όπως αποδεικνύεται ήταν στην πραγματικότητα μια… μεζονέτα που είχαν δημιουργήσει κάποιοι Νεάντερταλ.
Το σπήλαιο ήταν χωρισμένο σε διάφορα επίπεδα. Το ψηλότερο επίπεδο χρησιμοποιούνταν ως κουζίνα αλλά και ως χώρος όπου γίνονταν διάφορες εργασίες όπως επισκευές εργαλείων κ.α. Το μεσαίο επίπεδο χρησιμοποιούνταν ως σαλόνι και υπνοδωμάτιο ενώ το πρώτο επίπεδο που βρισκόταν η είσοδος λειτουργούσε ως ένα είδος χολ στο οποίο οι Νεάντερταλ δεν περνούσαν πολύ χρόνο. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές στο πρώτο επίπεδο οι κάτοικοι εναπόθεταν διάφορα αντικείμενα είτε για να μην πιάνουν χώρο στο υπόλοιπο… σπίτι είτε για να τα βρίσκουν εύκολα αφού το πρώτο επίπεδο ήταν εκείνο που είχε το περισσότερο φως.
Οι Νεάντερταλ έφτιαχναν μεζονέτες!
«Η αντίληψη που υπήρχε ήταν πώς οι Νεάντερταλ δεν ζούσαν σε οργανωμένους χώρους και ότι ο σύγχρονος άνθρωπος ήταν αυτός που προχώρησε στη δημιουργία οργανωμένων κατοικιών. Οπως φαίνεται τελικά οι Νεάντερταλ δεν ζούσαν κάπου όπου τα έκαναν όλα στο ίδιο σημείο και πετούσαν μέσα σε αυτό ατάκτως τα πράγματα τους αλλά αντίθετα θεωρούσαν πολύ σημαντική την οργάνωση του χώρου στον οποίο ζούσαν» αναφέρει ο Τζούλιεν Ρίελ Σαλβατόρε, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Canadian Journal of Archaeοlogy»
Δείτε σχετικά: Οι Νεάντερταλ έχτιζαν σπίτια από... μαμούθ

http://www.tovima.gr