Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο ο γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων


6FA206A8D1C70FCB45F8A19C7A6A5B90 ΕΛΤΑ: Πρώτη επίσημη για τα ψηφιακά γραμματόσημαΑπεικονίζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο ο γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων – Θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014Τη μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή εγκαινίασαν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) εισάγοντας στην Ελλάδα το ψηφιακό γραμματόσημο.Στην πρώτη σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο», απεικονίζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο ο ....
γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).
Σκανάροντας με το «έξυπνο» κινητό του τηλέφωνο το γραμματόσημο με το γραμμωτό κώδικα (των 0,72 ευρώ), ο καταναλωτής θα συνδέεται απευθείας με την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ κι θα έχει στην οθόνη του χρήσιμες πληροφορίες, όπως για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα ΕΛΤΑ, τις διευθύνσεις των καταστημάτων τους, το ωράριο λειτουργίας και τα προϊόντα που διαθέτουν μέσω του e-shop.
Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα τεθούν σε κυκλοφορία και τέσσερα ψηφιακά θεματικά γραμματόσημα, τα οποία θα παραπέμπουν σε διάσημες γιορτές – επετείους , όπως του Αγίου Βαλεντίνου (μια καρδιά με ένα τριαντάφυλλο), της Πρωτοχρονιάς (δυο ποτήρια σαμπάνιας), των γενεθλίων (μια τούρτα με κεράκια) και της γέννησης (ένα παιδικό καροτσάκι).
Επίσης, σκανάροντας καθένα από τα συγκεκριμένα γραμματόσημα, ο χρήστης του κινητού θα βλέπει στην οθόνη του ένα μήνυμα ή ένα βιντεάκι. Επίσης, θα υπάρχουν και τα πράσινα ψηφιακά γραμματόσημα τα οποία θα απεικονίζουν έναν χαμαιλέοντα! Σε αυτά τα γραμματόσημα δεν θα εμφανίζεται ούτε ο κώδικας QRC, ενώ το μήνυμα θα είναι κρυφό-προσωπικό.
Τα νέα ψηφιακά γραμματόσημα θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Πηγή: protothema.gr

http://www.secnews.gr