Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η αιθαλομίχλη που πνίγει την Κίνα είναι ορατή από το διάστημα

Η αιθαλομίχλη που πνίγει την Κίνα είναι ορατή από το διάστημα – Η σοκαριστική εικόνα που κατέγραψε ο δορυφόρος [εικόνα] Ένα «σύμβολο» της ραγδαίας ανάπτυξης της σύγχρονης Κίνας κατέγραψε ένας δορυφόρος της NASA κόβοντας κυριολεκτικά την ανάσα. Πρόκειται για μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα γιγαντιαίο σύννεφο αιθαλομίχλης να καλύπτει τη Σαγκάη και το Πεκίνο περνώντας πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.
Σύμφωνα με το theatlantic, η φωτογραφία, που τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα, δείχνει μόνο τις κορυφές βουνών να ξεπροβάλλουν....
μέσα από το νέφος, όταν η ρύπανση έφθασε για ακόμη μια φορά σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, αναγκάζοντας τις αρχές της Σαγκάης να κλείσουν τα σχολεία.

Την εικόνα της αιθαλομίχλης, η οποία εκτείνεται σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων, κατέγραψε ο δορυφόρος Terra. Σύμφωνα με τη NASA, οι πιο φωτεινές περιοχές είναι σύννεφα ή ομίχλη, ενώ ο βρώμικος αέρας είναι γκρίζος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας αμερικανικής μελέτης για λογαριασμό της Greenpeace, οι εκπομπές από τις κινεζικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα ευθύνονται για πρόωρους 260.000 θανάτους, μόνο το 2011, ενώ είναι επιβλαβείς για την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών.