Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το Bitcoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα τον πλανήτη


bitcoin-in-space
Το Bitcoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα τον πλανήτη, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να κάνει μία βόλτα στο... διάστημα. Αυτό, τουλάχιστον, είναι το σχέδιο του Jeff Garzik, ενός κορυφαίου μηχανικού πίσω από το ψηφιακό αυτό νόμισμα, που θεωρεί ότι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρηθεί ασφαλές είναι να στείλει έναν υπολογιστή με Bitcoin εκτός του πλανήτη μας.

Ο Garzik είναι απολύτως σοβαρός στο σχέδιό του αυτό, προτείνοντας να αποσταλεί στο διάστημα ένας....
"οικονομικός" δορυφόρος CubeSat, που θα μπορεί να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους υπολογιστές Bitcoin στη γη μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Έτσι, κατά την άποψή του, θα υπάρχει πάντα ένας κόμβος στο δίκτυο των Bitcoin που οι hackers δε θα μπορούν να "σπάσουν".
Για τον Garzik αυτό είναι το "λογικό επόμενο βήμα" για το cryptocurrency. Καθώς το Bitcoin έχει αποδειχθεί έως τώρα "ευάλωτο" σε ψηφιακές επιθέσεις, αυτή είναι για εκείνον η λύση, ώστε να αποτραπούν επιθέσεις τύπου sibyl, αλλά και να είναι δυσκολότερο σε κάποιον να επιτεθεί στο Bitcoin συνολικά.
Το πιο δύσκολο στην επίτευξη του στόχου του, ωστόσο δεν είναι η τεχνολογία πίσω από ένα τέτοιο λανσάρισμα ή τα... χρήματα. Όπως φαίνεται, το μεγαλύτερο "εμπόδιο" είναι η... γραφειοκρατία και βαρετές διαδικασίες όπως ο υπολογισμός των ραδιοσυχνοτήτων που θα χρησιμοποιεί ο δορυφόρος, η δημιουργία του οργανισμού που θα πραγματοποιήσει το λανσάρισμα, καθώς και η συμμόρφωση με τους κανονισμούς πλοήγησης στο διάστημα. Όσο για τα χρήματα που θα κοστίσει το project, φτάνουν περίπου το 1.5 εκατ. ευρώ, με τον Garzik να πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει να έχει ένα Bitcoin computer στο διάστημα μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

http://www.digitallife.gr/