Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τα κενά ασφαλείας στα προγράμματα της Adobe καθώς και η Java είναι υπεύθυνα για το 66% των ευπαθειών

Τα αποτελέσματα δεκαετούς έρευνας, την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο ασφαλείας AV-Test θα πρέπει να αφυπνίσουν όσους δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις αναβαθμίσεις των προγραμμάτων.
 Οι ερευνητές μετά από 10 χρόνια ερευνών, αποφάνθηκαν πως τα κενά ασφαλείας στα προγράμματα της Adobe καθώς και η Java είναι υπεύθυνα για το 66% των ευπαθειών που τις εκμεταλλεύτηκαν κυβερνοεγκληματίες στα Windows.
Κάποιες ηλεκτρονικές απειλές στοχεύουν σε ευπάθειες των browser, αλλά οι περισσότερες ...
εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας συγκεκριμένων τύπων αρχείων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα αρχεία PDF είναι τα πιο συχνά στοχοποιημένα, η Java βρίσκεται στη δεύτερη θέση, στην τρίτη βρίσκονται οι ευπάθειες της HTML, στην τέταρτη τα συμπιεσμένα αρχεία ZIP ενώ στην πέμπτη θέση ο Flash player.Εάν σας προκαλεί έκπληξη που τα αρχεία ZIP βρίσκονται στη λίστα, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι τύποι αρχείων DOCX and XLSX των Microsoft Word  και Excel είναι στην πραγματικότητα αρχεία ZIP.

Μην αμελείτε να ανανεώνετε τις εκδόσεις των προγραμμάτων που έχετε στον υπολογιστή σας για να είστε περισσότερο ασφαλείς, αφού με κάθε ενημέρωση διορθώνονται κενά ασφαλείας που ανακαλύπτονται.Μπορείτε να δείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

http://e-pcmag.gr