Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

3D printed μπαταρίες λιθίου


3d-printed-batteries
Ερευνητική ομάδα του Harvard με επικεφαλής τη Jennifer Lewis κατόρθωσε να κατασκευάσει τις πρώτες 3D printed μπαταρίες λιθίου, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες της τεχνολογίας 3D printing.

H Jennifer Lewis έχει αναπτύξει επίσης μια σειρά από “λειτουργικά μελάνια” -όπως τα αποκαλεί- τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτύπωση μιας ευρύτατης γκάμας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων όπως μπαταρίες, ηλεκτρόδια, καλώδια και κεραίες.
Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής ηλεκτρονικών που απαιτούν πολύ ....
υψηλές θερμοκρασίες, η τεχνολογία 3D printing δεν έχει τέτοιου είδους απαιτήσεις και όλα τα ηλεκτρονικά κατασκευάζονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Η ίδια ερευνητική ομάδα έχει κατοχυρώσει μέχρι σήμερα 8 πατέντες που σχετίζονται με την τεχνολογία και το πλάνο της για τα επόμενα χρόνια είναι να μπορέσει να εμπορευματοποιήσει τις δημιουργίες της. Επίσης η ομάδα σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός low end 3D printer προοριζόμενου για οικιακή χρήση.
[via]

http://www.techgear.gr/