Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Το πρώτο της rover, που θα ονομάζεται "Jade Rabbit" ετοιμάζεται να στείλει η Κίνα στη Σελήνη

 Το πρώτο της rover, που θα ονομάζεται "Jade Rabbit" ετοιμάζεται να στείλει η Κίνα στη Σελήνη, τον Δεκέμβριο, βάζοντας πολύ υψηλά τον πήχη για τις διαστημικές φιλοδοξίες της χώρας.Όπως ανακοίνωσε επίσημος αξιωματούχος, η Κίνα έχει ήδη προχωρήσει σε χαρτογράφηση της επιφάνειας της Σελήνης, με τις αποστολές Chang-e 1 και Chang-e 2, προετοιμάζοντας τον δρόμο για την προσσελήνωση του Jade Rabbit.
Όπως είπε, οι κίνδυνοι και οι δυσκολίες για να φέρουν εις  πέρας το εγχείρημα είναι.... μεγάλοι. "Θα βοηθήσει τη χώρα να εκπληρώσει το όνειρό της για εξερεύνηση του φεγγαριού, που είναι ένα όνειρο για τους Κινέζους, δήλωσε.
Οι μόνες χώρες πoυ έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, να προσεδαφίσουν αποστολές στη Σελήνη είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Ο πρόεδρος Σι Τζινπίγκ από τη μεριά του, έχει δηλώσει πως θέλει να καταστήσει την Κίνα, διαστημική υπερδύναμη.

Πάντως, αν και το Πεκίνο υποστηρίζει, ότι το διαστημικό πρόγραμμα έχει ειρηνικούς σκοπούς, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ φαίνεται να ανησυχεί για τις φιλοδοξίες των Κινέζων, που επιμένουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τη γνώση για το καλό όλων των χωρών, εκπαιδεύοντας αστροναύτες άλλων κρατών.

Πηγή: Reuters 
 
http://www.nooz.gr