Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Eρευνητές του MIT ισχυρίζονται ότι μπορούν να “φωτογραφίσουν” σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι!

stealth_cameraΠριν από λίγο καιρό είχαμε δει τον αισθητήρα της Canon για λήψεις σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, αλλά οι ερευνητές του MIT πηγαίνουν το θέμα ακόμα παραπέρα και πλέον ισχυρίζονται ότι μπορούν να “φωτογραφίσουν” σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι!

Όπως εξηγούν, δεν δημιούργησαν κάποιο νέο αισθητήρα ή κάποιο νέο laser, αλλά ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχεδόν οποιονδήποτε αισθητήρα φωτονίων σημερινής τεχνολογίας. Ουσιαστικά, κατάφεραν να φωτίσουν το ...
αντικείμενο χρησιμοποιώντας ελάχιστο αριθμό φωτονίων που προέρχονται από ένα laser και συνέθεσαν την τελική εικόνα με τη βοήθεια του αλγορίθμου.
Η διαδικασία είναι απλή. Το laser στέλνει μια δέσμη φωτονίων σε συγκεκριμένη περιοχή του αντικειμένου. Ακόμη και ένα από αυτά αν σκεδαστεί προς τα πίσω, καταγράφεται από τον κατάλληλο αισθητήρα φωτονίων και με τη βοήθεια του αλγορίθμου υπολογίζονται οι πολύ κοντινές περιοχές του. Αυτό επαναλαμβάνεται διαρκώς μέχρι να σχηματιστεί η τελική εικόνα και μάλιστα οι ερευνητές πήραν την εικόνα που ήθελαν χρησιμοποιώντας μόλις το 1/100 των φωτονίων σε σύγκριση με τις σημερινές μεθόδους απεικόνισης.
Προς το παρόν, το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η απεικόνιση γίνεται σε 1 χρώμα (ανάλογα με το μήκος κύματος του laser), αλλά η τεχνική φαντάζει πολλά υποσχόμενη με προφανείς εφαρμογές στην Ιατρική, τη Βιολογία και τις…κάμερες παρακολούθησης.

http://www.techgear.gr